U TRI BOJE

Stiže novi Samsungov LTE mobitel

10.06.2013 u 12:20

Bionic
Reading

Galaxy Ace 3 opremljen je dvojezgrenim procesorom radnog takta 1 GHz, četiri gigabajta ugrađene memorije i jednim gigabajtom RAM-a, proširivo putem kartica microSD

Postojat će modeli s podrškom za jednu ili dvije kartice SIM, a podržavat će i LTE.

Pokreće ga operativni sustav Android Jellybean 4.2. Ima zaslon dijagonale četiri inča (10,1 centimetara), razlučivosti 480 puta 800 piksela.

Kamera ima senzor od pet megapiksela, potpomognuta je funkcijama Sound & Shot, Best Photo i Buddy Photo Share kako bi se fotografijama dodao zvuk, pomoglo u snimanju najbolje fotografije i olakšalo dijeljenje fotografija i video-zapisa s prijateljima i obitelji.

Dostupan će biti i niz alata inače zastupljenih u skupljim Samsungovim pametnim telefonima, kao što su S-Translator (trenutni prijevod teksta i glasa), S-Travel (turistički vodič i putne informacije), Smart Stay (prepoznaje kada gledate u telefon i štedi bateriju prigušujući osvjetljenje zaslona kada je pogled odvraćen), S-Voice (glasovne naredbe), kao i Easy Mode (početni zaslon s bržim pristupom ključnim funkcijama).

Hrvatskim i europskim korisnicima bit će dostupan u jednoj od tri boje - metalik crnoj, snježno bijeloj ili vinski crvenoj.

Nije još objavljeno kad će biti dostupan i koliko će koštati. No, za očekivati je da će biti u rangu Samsungovih jeftinijih modela, namijenjenih početnicima.