RAPTR!

Stiže li još bolja Intelova grafika?

11.03.2015 u 14:03

Bionic
Reading

Donosi li nova suradnja između Intela i Raptra revoluciju Intelovim grafičkim PC rješenjima?

Raptr i Intel odnedavno rade zajedno! Firme su službeno potpisale ugovor kako bi mnogim gejmerima priskrbile optimizacijske alate namijenjene PC računalima s Intelovom grafikom. Od prije nekoliko dana, naime, PC-i koji u sebi imaju Intelovu grafiku dobit će Raptrov set softverskih alata

Oni omogućuju optimizaciju, snimanje gameplaya, streamanje te usput prate imate li najnovije drivere. Osim što je dostupan na svim Intelovim računalima kupljenima do prije tri godine, Raptr će naći dom i na novim računalima.

'Naš je glavni zadatak omogućiti vam da imate brzo i nesmetano iskustvo igranja... Intelova računala imat će instaliran softver Raptr te će korisnike uključiti u zajednicu od preko 40 milijuna ljudi', tvrdi Raptrov šef Dennis Fong. 'Najzanimljiviji dio vezan uz grafički hardver je to što ga preko 90 posto korisnika uopće ne dira nakon prve instalacije. Softver Raptr automatski će mijenjati postavke igara ovisno o tome kakvu hardver imate pod poklopcem. Na savršenoj optimizaciji radimo s Intelom i AMD-om te se radujemo daljnjoj suradnji.'

'Oni imaju takozvane testne laboratorije u kojima korisnici isprobavaju drivere na stotinama tisuća različitih konfiguracija kako bi osigurali da rade na svim mogućim igrama. U jednom trenu nadamo se kako ćemo moći reći 'ovo su postavke za konfiguraciju x koje najbolje rade s hardverom y'.

Spomenimo kako i Nvidia nudi relativno slične optimizacijske alate koje naziva GeForce Experience. Ovaj program u beti je od siječnja 2013. godine.