OD 18. SRPNJA

Stiže Galaxy Tab S, pripremite do 5419 kn

09.07.2014 u 06:21

Bionic
Reading

Novi modeli iz linije Galaxy Tab vrlo su tanki i lagani, sa zaslonom koji - bar na prvi pogled - izgleda jako, jako dobro. Dolaze u dva izdanja

Galaxy Tab S ima Super AMOLED zaslon WQXGA razlučivosti 2560 puta 1600 točaka, s omjerom stranica 16:10. Pruža više od 90 posto pokrivenosti boja prema skali Adobe RGB, kažu u Samsungu.

Dodatno, zaslon se može prilagoditi raznovrsnim uvjetima osvjetljenja, uz pomoć pametnog podešavanja prikaza slike, u ovisnosti od aplikacije koja se u tom trenutku prikazuje, kao i temperature boje okoliša te ambijentalne rasvjete.


Unaprijed zadani načini rada AMOLED Cinema i AMOLED Photo omogućavaju ručno podešavanje postavki zaslona za svijetle, dinamične rezultate kako za video, tako i za foto sadržaje.

Galaxy Tab S dostupan je u inačicama dijagonale 8,4 ili 10,5 inča (21,3 ili 26,6 centimetara), koje se na internet mogu povezivati korištenjem wi-fi, odnosno wi-fi i LTE veze.

Za pohranu podataka skrbi 16 ili 32 gigabajta interne memorije, koju je dodatno moguće proširiti karticama mikroSD do 128 gigabajta. Manji model teži 294, veći 465 grama.

Kao i Galaxy S5, novi modeli Tab S imaju način rada Ultra Power Saving za štednju baterije. Oba modela pogoni Android 4.4.2 Kitkat i osmojezgreni procesor Exynos 5. Dolaze s tri GB RAM-a te po dvije kamere: stražnja s osam, prednja s 2,1 megapiksel.

Tab S 10,5'' je dimenzija 247,3 puta 177,3 puta 6,6 milimetara. Baterija je kapaciteta 7900 mAh

Tab S 8,4'' je dimenzija 212,8 puta 125,6 puta 6,6 mm. Baterija je kapaciteta 4900 mAh

'Nova linija tableta korisnicima donosi jedinstveno vizualno iskustvo uz vatromet boja, istovremeno spajajući vrhunske performanse te Samsungov elegantan i vrhunski dizajn.

Kako tablet postaje sve popularniji osobni uređaj za pregledavanje i uživanje u sadržaju, uvjeren sam da će nova generacija Galaxy Tab S još više učvrstiti Samsungovu vodeću poziciju na tržištu tablet računala', naglasio je Belizar Zečić, voditelj odjela telekomunikacija u hrvatskom predstavništvu tvrtke Samsung Electronics.

Nađete li se među korisnicima Galaxyja Tab S, na raspolaganju ćete imati paket aplikacija i igara, odabranih za Super AMOLED zaslon, novine u digitalnom izdanju poput Bloomberg BusinessweekaWall Street Journala, Economista, New York Timesa i Washington Posta, kao i aplikacije Kindle for Samsung, koja će svaki tjedan nuditi po jednu knjigu besplatno te niz aplikacija za produktivnost, kao što su Evernote, Hancom Office, Cisco WebEX Meetings, Pocket, LinkedIn te internetski servisi za pohranu podataka poput Dropboxa.


Tijekom šestomjesečnog promotivnog razdoblja dostupni će biti i sažetci popularnijih lifestyle magazina, uključujući Vogue, Vanity Fair, GQ, Golf Digest, Glamour, Architectural Digest, Allure, Lucky, Wired i Self.

Galaxy Tab S ima predinstaliran i Kick, novu nogometnu aplikaciju koja pruža dubinske sportske analize u realnom vremenu tijekom odigravanja utakmica.

Za najmlađe, pripremljene su lokalizirane igre Pizza Majstor i PaintPartyHD te globalno popularnom Cut the Rope 2, Asphalt 8, Colossatron i Fruit Ninja.
Nova će generacija tableta biti dostupna na hrvatskom tržištu od 18. srpnja, u bijeloj ili titan sivoj boji.

Preporučene maloprodajne cijene kreću se od 3399 kuna za 8,4-inčni model sa 16 GB memorije i wi-fi vezom, do 5419 kuna za 10,5-inčnu verziju s 32 GB memorije i mogućnošću povezivanja wi-fi i LTE tehnologijom.