ZAOBILAZNICOM

Stigla prva Twitter poruka iz svemira

13.05.2009 u 08:48

Bionic
Reading

O sve većoj popularnosti Twittera, mikrobloging servisa i društvene mreže, više gotovo da ne treba trošiti riječi. Otkako se njime koriste brojne organizacije diljem svijeta te selebritiji poput Oprah Winfrey, Twitteru se priključuje sve više korisnika. Sada Twitter ima i svog prvog korisnika u svemiru

'From orbit: Launch was awesome!! I am feeling great, working hard & enjoying the magificent views, the adventure of a lifetime has begun!' prva je poruka NASA-inog astronauta Mikea Massinminoa poslana iz Zemljine orbite.

Massinmino se Twitterom koristi već neko vrijeme, no početkom tjedna letjelica Atlantis, čiji je član i ovaj astronaut, lansirana je u Svemir.

Ipak, budući da letjelica nema klasične oblike pristupa internetu, priložena poruka s Twittera poslana je ustvari sa Zemlje. Massinmino je mora prvo poslati na računalo smješteno u Atlantisu, koje je kao poruku e-pošte šalje u NASA-in kontrolni centar na Zemlji. Tek tada netko od djelatnika kontrolnog centra poruku može proslijediti na Twitter.