NOVITETI

Stigao nam je i Huawei P8

16.06.2015 u 18:17

Bionic
Reading

Novu perjanicu iz serije P kineskog proizvođača pogoni 64-bitni procesor Kirin 930 s osam jezgri. Tanak je 6,4 milimetra, odaziva se kad ga zovete, podržava 4G mrežu i dolazi uz trogodišnje jamstvo

'Detaljnim istraživanjem otkrili smo koje su to nezadovoljene potrebe korisnika premium pametnih telefona. Na osnovu dobivenih rezultata, Huawei je objedinio najbolja dizajnerska i tehnološka rješenja u jednom uređaju, pružajući revolucionarno korisničko iskustvo, osobito kad je riječ o kameri i povezivanju na mrežu.

Oslanjajući se na izvanredan tržišni uspjeh ostalih uređaja serije P, uvjereni smo kako će P8 postati jedan od najpopularnijih pametnih telefona u 2015. godini', rekao je Zhao Zhengwen, regionalni direktor Huawei Device.

Globalna prodaja modela Huawei P6 iznosila je pet milijuna uređaja u 60 zemalja. P7 je premašio četiri milijuna u više od 100 zemalja za šest mjeseci, moglo se čuti tijekom predstavljanja.

O modelu P8 smo već pisali, pa ćemo ovom prilikom samo izdvojiti pojedine značajke i mogućnosti.


U Huaweiju tvrde kako je njegov zaslon dijagonale 5,2 inča jedan od najvećih u industriji kad je riječ o omjeru ekrana i kućišta. Baterija kapaciteta 2.600 mAh, u kombinaciji s osmojezgrenim 64-bitnim procesorom Kirin 930, trebala bi ponuditi za petinu bolje performanse od uređaja sa sličnim baterijama.

Dupli dodir ekrana omogućava snimanje fotografija širokog kadra. Ukoliko nacrtate krug na ekranu brzo možete fotografirati sadržaj koji se nalazi u njemu. Ima i funkciju koja omogućuje da ga dozivate glasom u slučaju da ga izgubite. Odazvat će se putem zvučnika.

U izrazito bučnom okruženju možete pojačati ton do 58 posto iznad uobičajenog nivoa. U vjetrovitom okruženju može prigušiti do 90 posto zvuka vjetra pri korištenju slušalice ili slušalice s jednim mikrofonom. Funkcija Super Hands-free podržava pozive bez korištenja ruku na udaljenosti od dva metra, dok ugrađeni neovisni audio dekoder chipset omogućava udvostručenje jačine zvuka iste kvalitete.

Jednom kad mobitel identificira i poveže se s Bluetooth uređajem, kao što je Huawei TalkBand B2, telefon je moguće automatski otključati bez unošenja lozinke.

Trebao bi se do tri puta brže povezati s mrežom 4G od prosječnih mobitela.

Što se fotografiranja tiče, tehnologija optičke stabilizacije slike omogućava snimanje fotografija i video snimaka visoke kvalitete i kontrolu podrhtavanja kamere kako bi fotografije zadržale oštrinu. Senzor RGBW povećava osvjetljenost za 32 posto pri visokom kontrastu i smanjuje za 78 posto u uvjetima slabog svjetla.

DSLR procesor za obradu fotografija omogućava smanjenje buke iz okruženja prilikom snimanja I snimanje fotografija u uvjetima visokog kontrasta.

Dodana je i zgodna značajka Director Mode, pmoću koje možete usmjeriti i kontrolirati do tri druga mobitela s Androidom prilikom snimanja video zapisa, iz četiri ugla, simultano i uz mogućnost sinkroniziranog montiranja videa.

Tehnologija Signal+ omogućava brzo prebacivanje signala s jednog na drugi kraj antene, osiguravajući održavanje jakog signala. Osim toga, Signal+ poboljšava brzinu uspostavljanja veze čak i kad se nalazite u prijevoznom sredstvu koje vozi brzinom od 300 km/h. Nadamo se da ćemo imati prilike to nekom prilikom i isprobati.