KREĆE MOJ ZABA START

Startupovi, uzmite Zagrebačkoj banci do 100 tisuća kuna!

09.03.2016 u 16:26

Bionic
Reading

Moj Zaba Start ove će godine imati dva dijela: Start app za najbolje projekte iz područja razvoja aplikacija i Start IT up za najbolja informatička rješenja na zadani izazov

Natječaj Start app Zagrebačke banke od startupova traži aplikacije koje nude rješenja za unaprjeđenje i jednostavnije poslovanje u segmentu malog poduzetništva u ovim kategorijama:

- poljopoljoprivreda i prateća industrija (prehrambena industrija, vinarstvo i drvna industrija)

- turizam (smještaj, kamping, ugostiteljstvo, nautički turizam, zdravstveni turizam i putničke agencije)

- mikropoduzetništvo (tvrtke, obrti i samostalne djelatnosti do 10 zaposlenih)


Start IT up prikuplja prijedloge informatičkih rješenja za sljedeće konkretne zadatke:

Jednim klikom do odobrenja - Zaba koristi Share Point kao interni portal, a vrlo često tijekom nekog od brojnih procesa, potrebno je odobrenje ili dodatni podatak koji mora unijeti određena osoba. Kako to napraviti najjednostavnije moguće iz mobilne aplikacije na svim platformama?

Virtualni asistent – aplikacija kojom bi klijenti i neklijenti mogli saznati u kojoj je poslovnici najbližoj njihovoj trenutnoj lokaciji najkraći red za traženu uslugu

E-zaba otvori se – kako korištenje Zabinih usluga na web-stranici internetskog bankarstva može biti što jednostavnije i intuitivnije

Na natječaj Start IT up prijave možete slati do 23. ožujka, dok je natječaj Start app otvoren do 6. travnja. Prijava na oba natječaja moguća je isključivo online. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem web stranice mojzabastart.hr.

Prijavna dokumentacija sastoji se od prijavnice i popisa priloga - tehničke ili ostale dokumentacije odnosno informacija vezanih uz projekt, ukupne veličine do 10 MB.


U finale natječaja Start app će ući 10 najinovativnijih i najkreativnijih rješenja. Svi će finalisti dobiti potporu od 10 tisuća kuna bruto.

Nakon dodatnih priprema i prezentacije projekata pred stručnom komisijom, sastavljenom od partnera natječaja i predstavnika banke odabrat će se pobjednici. Glavne potpore iznosit će po 100 tisuća kuna bruto.

Na natječaj Start IT up možete se javiti sa svojim aplikacijama kao rješenjima na pojedine zadatke. Među najboljim projektnim prijedlozima, koji će biti nagrađeni iznosom od 5.000 kuna bruto, stručna komisija sastavljena od predstavnika odjela informatike Zagrebačke banke odabrat će tri najbolja. Prvoplasirani projekt dobit će 30 tisuća, drugoplasirani 20 tisuća, a trećeplasirani 10 tisuća kn bruto.

Najboljim aplikacijama Zagrebačka banka omogućit će daljnji razvoj i komercijalizaciju.

'Cilj nam je pružiti potporu poduzetnicima. Na ovaj način nastojimo prikupiti inovativne aplikacije kojima bi se olakšalo poslovanje našim klijentima iz različitih područja djelovanja. Nadamo se dobrom odazivu', rekla je članica uprave Zagrebačke banke Dijana Hrastović.

U projekt se uključila i Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika. Ambasador projekta bit će Luka Abrus iz tvrtke Pet minuta.