STARTUP LIVE SPLIT

Startupovi 'okupirali' sunčani Split

04.06.2012 u 14:39

Bionic
Reading

Konferencija koja ima namjeru postati najveći regionalni događaj tog tipa, Startup Live Split, okupila je u tri dana oko 250 posjetitelja i pružila regionalnim startup kompanijama priliku da predstave svoje projekte

U tri dana svoje je projekte predstavilo 16 timova iz Hrvatske i regije, a najbolji je, po mišljenju stručnog žirija, bio Zzzzap, koji nudi mogućnost oglašavanja putem hotspotova.

U pitchevima ostalih vidjeli smo štošta - i tehničkih peripetija, i podosta nesigurnih nastupa, pa i podbadanja iz publike, no sve je to dio startup scene i, prema mišljenju nekoliko posjetitelja s kojima smo razgovarali, dobro je da se u Splitu događa ovakva konferencija i na taj način malo 'razbudi' domaća startup scena. Prekrasno vrijeme, more i opuštena atmosfera, pogotovo na neizostavnim večernjim partyima, definitivno su zacrtali Split kao poželjnu destinaciju za ovakav tip događaja.

Sve startupove koji su nastupili na konferenciji možete pronaći ovdje.

Što se pak tiče popratnih sadržaja, tu je bio standardni red okruglih stolova i panela, predstavljanje nekoliko zanimljivih domaćih projekata kao što je HGK IT Hrvatske gospodarske komore te mnoštvo zanimljivih iskustava osnivača startup kompanija, domaćih stručnjaka koji su uspjeli u inozemstvu te poslovnih anđela i investitora.

Sitni organizacijski propusti i pomalo zapušten prostor Multimedijalnog kulturnog centra u Splitu nisu zasmetali konferenciji. Dojam je da su posjetitelji bili zadovoljni, a organizator Ivan Burazin već razmišlja o još većem Startup Splitu iduće godine.