ETO PRILIKE

Startupovi, bliži se rok za prijavu na natjecanje Idea Knockout 2018!

03.07.2018 u 15:44

Bionic
Reading

Timovi koji se prijave na natjecanje borit će se za hotelski smještaj i dvije povratne aviokarte za Las Vegas za vrijeme trajanja sajma Consumer Electronics Show 2019 u Las Vegasu, kao i izlagački štand

Peto izdanje regionalnog natjecanja tehnoloških ideja Idea Knockout 2018 bit će održano u četvrtak, 27. rujna, u prostoru Hub385 u Zagrebu uz besplatan ulaz za sve posjetitelje.

Timovi koji se prijave na natjecanje borit će se za hotelski smještaj (šest noćenja) i dvije povratne aviokarte za Las Vegas za vrijeme trajanja sajma Consumer Electronics Show 2019, besplatne vožnje Uberom tijekom boravka u SAD-u te izlagački štand na Eureka Parku, dijelu CES-a rezerviranom isključivo za startupove.

Rane prijave koje podrazumijevaju potpuno besplatno sudjelovanje u natjecanju traju do nedjelje, 15. srpnja.

Savjeti za čuvanje mobitela od pregrijavanja Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Da bi se prijavili na Idea Knockout 2018 ne morate nužno biti startup i ne morate nužno biti iz Hrvatske. Dovoljno je da ste tim koji ima originalnu tehnološku ideju, bilo da se radi o softveru, internetskom servisu ili uređaju i da za svoju ideju imate razvijen demo ili prototip. Nije važno imate li tvrtku ili ne, jeste li kompanija, startup ili studenti...

Prijava se obavlja putem web-stranice natječaja www.ideaknockout.com, gdje su objavljeni i i kriteriji. Osim spomenute prve nagrade, timovi koji će nastupiti na Idea Knockoutu bit će u prilici osvajati i druge nagrade, poput mobilnih uređaja i prilike za nastup na Bug Future Showu 2019.

Stopama četiri dosadašnja pobjednika

Svi timovi koji nastupe na Idea Knockoutu 2018 dobit će i izlagački prostor tijekom samog natjecanja te zajamčenu medijsku promociju u svim Bugovim izdanjima (časopisi Bug i Mreža, portal Bug.hr, emisije Bug TV-a), a pobjednički tim detaljno će u tim medijima, kao i u izdanjima i emisijama medijskih pokrovitelja biti popraćen i tijekom nastupa na CES-u 2019.

Idea Knockout 2018 bit će održano uz generalno pokroviteljstvo Hrvatskog Telekoma, a sponzori natjecanja su i Hub385, Uber, Algebra, Zagrebačka banka i Nissan.

I ove će godine žiri Idea Knockouta ostati neotkriven do samog održavanja natjecanja. Nadzor nad regularnošću rada žirija obavljat će Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu čiji je Trgovinski ured i službeni zastupnik CES-a za našu zemlju.

CES 2019 bit će održan od 8. do 11. siječnja 2019. Dosad su kao pobjednici Bugovog natjecanja u Las Vegas otputovali startupovi MAKERbuino, STEMI, Streaming Solutions i DivIT.

Idea Knockout 2017 - Startup competition Izvor: Društvene mreže / Autor: Bug TV