SVI U KINO!

Sprema se film Metro 2033!

17.03.2016 u 11:09

Bionic
Reading

Ove godine gledat ćemo filmove Assassin's Creed i Warcraft, spremaju se ekranizacije Thiefa i Tomb Raidera, a na red je, čini se, stigao i Metro 2033

Baš kao i u slučaju The Witchera, SF roman Metro 2033 autora Dmitriyja Glukhovskog proslavila je istoimena gejming franšiza. Osim dvije iznimno uspješne igre, sada u pripremu ide film, iako će on prvenstveno biti inspiriran knjigom, a ne igrama. No da nije bilo igara, pitanje je bi li se film ikada spomenuo u nekom od ureda filmske industrije.

Variety javlja kako je film 'Metro 2033' u vrlo ranoj fazi razvoja, što, dakako, uopće ne znači da će on zaista biti snimljen.

Metro Redux - Launch Trailer


U fokusu radnje bit će Artyom, muškarac rođen pred kraj samog rata koji je Zemlju pretvorio u pravi pakao. On je cijeli život proveo u tunelima, a splet okolnosti odvest će ga na površinu i u kontakt s mutantima.

'Moj roman i ja čekali smo ovu priliku desetak godina. Dosad sam bio iznimno oprezan oko ekranizacije svojeg djela, ali sada mislim da je ono u zaista pravim rukama. Producenti Michael De Luca i Stephen L'Heureux imaju odličnu viziju i čast mi je raditi s njima', izjavio je Glukhovsky.

Glavne uloge ni redatelj još uvijek nisu poznati, no vjerujemo da bi se ponešto o tome moglo znati barem do kraja ove godine