SAMO ZA JAPAN

Sony Vaio je mrtav, živio Vaio!

02.07.2014 u 15:42

Bionic
Reading

Sony je još u veljači ove godine prodao svoj odjel za računala pod brandom Vaio, a nakon što je nekoliko mjeseci vladala tišina, Japan Industrial Partners je ovaj tjedan i službeno otkrio povratak branda. Ipak, razloga za veselje ne treba biti previše jer će, barem za sada, Vaio računala biti dostupna samo u Japanu

Vaio je tako postao zasebna kompanija jer je Sony gomilao gubitke (godišnji gubitak je iznosio preko milijardu dolara), a tek treba vidjeti kojim pravcem će ići ovaj poznati brand. Prva dva prijenosnika koja će isporučivati su ljubiteljima linije već ranije poznata - i to ne samo po imenu.

U pitanju su Vaio Pro i Vaio Fit, oba poznata još od prošle godine kada ih je otkrio Sony. Vaio Pro će biti dostupan u 11,6-inčnim i 13,3-inčnim varijantama s Intelovim i3, i5 ili i7 čipovima, 8GB radne memorije te do 512GB SSD spremišnog prostora. Sličnih opcija je i Fit, a svi će doći s opcijom ekrana osjetljivog na dodir i Windows 7 ili Windows 8.1 operativnim sustavom.


Nova kompanija VAIO Corp. ima kakvih 240 zaposlenika, a obećavaju kako će se 'srž' VAIO brenda zadržati i u budućim uređajima. Svakako je zanimljivo i to da će se računala nastaviti prodavati kroz Sonyjevu online trgovinu, a Sony je zadržao i pet posto udjela u VAIO Corporation.