BORBA ZA SLOBODU IZRAŽAVANJA

Sony će film 'The Interview' prikazati potpuno besplatno?

22.12.2014 u 13:43

Bionic
Reading

Pored niza nevolja u kojima se Sony našao od provale u kompanijina računala, posebno problematičan se pokazao dio vezan za filmske uratke. Jedan od njih je i kontroverzna komedija 'The Interview', od koje su u kompaniji navodno odustali uslijed dodatnih hakerskih prijetnji. Sony sad navodno ipak planira prikazati film, potpuno besplatno - i to na vlastitom streaming servisu Crackle

Kompanija se inicijalno odlučila na potpuno uklanjanje filma iz svih planova nakon što su kina i brojne streaming adrese odbile prikazati film zbog hakerskih prijetnji. Američki predsjednik Obama je kritizirao Sony zbog olakog popuštanja takvim prijetnjama, jer je time postavljen opasan presedan.

Sony se i službeno oglasio nakon nekog vremena - i to priopćenjem u kojem navodi da su usprkos 'brutalnom upadu u kompaniju i živote zaposlenika u Sonyju potpuno posvećeni prikazivanju filma The Interview'. 'Sloboda izražavanja nikad ne bi smjela biti ograničena prijetnjama i ucjenama', navode u Sonyju.

S obzirom na to da veći streaming servisi poput Amazona ili Netflixa nisu (barem javno) izrazili zanimanje za film 'The Interview', velike su šanse da će Sony film uistinu prikazati na vlastitom servisu. No, za sada valja pričekati službenu objavu po tom pitanju.