SMJENA NA VRHU

Sonja Popović preuzela hrvatski ogranak SAP-a

16.04.2013 u 18:18

Bionic
Reading

Popović je na tu poziciju stigla iz Oraclea Hrvatska, gdje je bila direktorica za prodaju aplikacija. Jedan od prioriteta bit će softverska rješenja potrebna za usklađivanje poslovanja s propisima i standardima EU-a

U Oracleu je provela dvije godine. Od 2008. do 2011. godine provela je u Combisu, u kojem je bila zadužena za poslovni razvoj tvrtke, IT projekte i tehnološki razvoj.

Profesionalnu karijeru Sonja je započela u Krašu d.d., gdje je provela pet godina kao članica projektnog tima. Nakon toga karijeru nastavlja u Info Opusu, gdje je nakon više rukovodećih pozicija, godine 1998. postala direktorica tvrtke.

Diplomirala je 1987. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon toga, u razdoblju od 1990. do 1992, pohađala je, i uspješno završila poslijediplomski studij na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.

'Posao preuzimam s timom i partnerskom mrežom koja je uhodana i kontinuirano donosi odlične rezultate. Moj prethodnik Igor Dropulić osigurao je odlične temelje na koje ću se truditi nadograđivati nove projekte i uvoditi inovativna rješenja i strategije.

Ubrzano ćemo pratiti svjetske trendove, a ulazak Hrvatske u EU kao punopravne članice dodatni je izazov kako bi pokazali da je naše gospodarstvo spremno na oporavak i izazove koje joj predstoje', rekla je Popović.

Uz pristup EU-u, fokus će biti i na intenziviranju prodaje SAP-ovih rješenja javnom sektoru, praćenju dovršetka projekta fiskalizacije i promjena u ključnim sustavima (poput, primjerice, PDV-a), kao i projektima inovacijskog portfelja.

Njen prethodnik Igor Dropulić je nakon osam godina na čelu domaćeg ogranka SAP-a preuzeo novu regionalnu funkciju kao direktor prodaje SAP servisa za regiju srednje i istočne Europe.

Iz SAP-a su ujedno najavili i svoj redovni godišnji Forum, konferenciju koja bi trebala biti održana 28. svibnja na zagrebačkom Jarunu.

Sudionici će na konferenciji doznati iz prve ruke kako izgleda inovativni portfelj rješenja i mobilna povezivost u okviru portfelja računalstva u oblaku, brza implementacija i optimizacija IT resursa. Kroz iskustva korisnika bit će predstavljena rješenja i usluge koje pomažu u prilagodbi poslovanja temeljem europskih standarda, a istovremeno unaprjeđuju tržišnu konkurentnost.

U sklopu Foruma bit će, po 12. put, dodijeljena novinarska nagrada SAP ICT journalist prize Božo Težak za sljedeće kategorije: najbolji novinarski uradak, najbolji urednički uradak i ICT novinar godine, kojeg bira Zbor informatičkih novinara HND-a.