ZELENI PROIZVOD

Službeni solarni punjač za iPhone i iPod

04.09.2009 u 11:07

Bionic
Reading

Tvrtka Novothink je proizvela solarni punjač za Appleov mobitel i MP3 player koji se Appleu toliko svidio da mu je dao službenu potporu

Solarni punjači elektroničkih uređaja danas nisu rijetkost, ali većina ih je na razini zanimljivosti jer njihovo punjenje teško da može revitalizirati baterije prijenosnih uređaja u zadovoljavajućem roku. Tek rijetki modeli svoju zadaću shvaćaju ozbiljno, ali je onda i njihova cijena u skladu s mogućnostima.

Apple smatra da je tvrtka Novothink napravila dobar posao sa svojim punjačima namijenjenim iPodu i iPhoneu te je odlučila službeno podržati te proizvode. Novothinkovi punjači izgledaju kao mješavina docka i futrole za Appleove proizvode, a na poleđini imaju solarne ćelije te LED indikaciju punjenja. Osim na solarnu energiju, iPhone i iPod je moguće puniti i preko USB sučelja kada je spojen na Novothinkov punjač.

Trenutno je raspoloživ samo punjač za drugu generaciju iPod Touch MP3 playera, a u studenom će se pojaviti i punjač za iPhone 3G i iPhone 3G S. Cijena jednog punjača na američkom tržištu iznosi 70 dolara, vjerujemo da će kod nas ta cijena biti sedamdesetak eura.