MOĆNO IZGLEDA

Skully - kaciga za motoriste s kamerom i GPS-om

16.10.2013 u 20:51

Bionic
Reading

GPS i uređaji za telefoniranje bez korištenja ruku već su dulje vrijeme sastavni dio automobila. S motorima to nije bio slučaj. Tvrtka Skully Helmets želi to promijeniti

Korištenje GPS-a tijekom vožnje motora obično nije baš praktično - treba gledati na prijenosni uređaj, privršćen na upravljač. U tvrtci Skully Helmets odlučili su se za drukčiji pristup, piše CNET.

Njihova kaciga Skully P1 na zaslonu prikazuje ne samo podatke vezane uz GPS, već i kameru koja služi kao retrovizor te uređaje za telefoniranje bez korištenja ruku i sustav za primanje glasovnih zapovijedi.

Zaslon neće biti u primarnom vidnom polju. Djelovat će kao da lebdi nekih šest metara ispred vozača. Što se stražnje kamere tiče, ima vidno polje širine 180 stupnjeva, tako da ćete moći provjeriti kad je sigurno prestrojiti se iz trake u traku.

Pokreće ga modificirani Android, popraćen navigacijskim softverom, koji koristi Bluetooth za povezivanje s mrežama i drugim uređajima. Povežete li ga s pametnim telefonom, moći ćete, recimo, glasovno birati telefonski broj ili pustiti pjesmu.

Kaciga će premijeru doživjeti tijekom konferencije Demo 2013. u Santa Clari u Kaliforniji. Kad će biti dostupna na tržištu i po kojoj cijeni, nije još poznato.