ZA ZABAVU

Skrivena 'uskrsna jaja' u Google Hangoutu

21.05.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Tko je još vidio pisati 'smajliće' u chatu? Zašto ne isprobate konjiće ili sramežljivog dinosaura?

Google je napokon obuhvatio sve načine komuniciranja putem svojih servisa na jednom mjestu - u Hangoutu.

Nova aplikacija i platforma za razmjenu poruka funkcionira jednako dobro na Androidu, iOS-u, u Chromeu ili bilo kojem drugom internetskom pregledniku.

Međutim, Googleovi programeri odlučili su se zabaviti tijekom stvaranja platforme pa su tako u programski kod ubacili i nekoliko zanimljivih 'dodataka'.

Upišete li tijekom razgovora u Hangoutu '/ponies' (bez navodnika), raznobojni konjići protrčat će po Hagout ekranu. Za cijelo 'krdo' morati ćete upisati '/ponystream'.

Za one mekog srca tu je sramežljivi dinosaur koji će se u razgovoru pojaviti upišete li '/shydino'.

Želite bijesnu rulju koja trči kroz vaš prozor za razgovor? Nema problema. Jednostavno upišite '/pitchforks' i čekajte reakcije svojih sugovornika.

Ukoliko vam je dosadna bijela podloga u prozorima za razgovor, upišite '/bikeshed' i promijenit će se boja podloge svima uključenima u razgovor.

Za promjenu podloge samo u svom prozoru morati ćete se malo pomučiti i upisati Konami šifru koristeći strelice na tipkovnici - gore, gore, dolje, dolje, lijevo, desno, lijevo, desno, slovo B, slovo A i na kraju Enter.

Isprobajte ove 'dodatke' i iznenadite sugovornike ili se jednostavno zabavite tijekom dosadnog razgovora.

No imajte na umu jednu sitnicu - 'dodaci' funkcioniraju samo u Hangoutsu na Google+ i Hangouts dodatku za Chrome. Ali poznavajući Google, samo je pitanje vremena kada će slična 'iznenađenja' osvanuti i na mobilnim verzijama Hangoutsa.