KRAJ SURADNJE

Silent Hills otpisao Kojimu

03.04.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Konami nastavlja s brisanjem Kojiminog imena s niza svojih trenutačnih i nadolazećih projekata

Hideo Kojima, poznati dizajner odgovoran za naslove poput Metal Gear Solida i nadolazećeg Silent Hillsa polako reže sve veze s matičnom firmom, Konamijem. Proteklog tjedna njegovi poslodavci su izbrisali njegovo ime sa svih online materijala vezanih uz serijal Metal Gear, a danas su to napravili i za Silent Hills

Ovo je doista velika tragedija za naslov, uzmemo li u obzir kako je P. T., demo igre bio doista jako dobar. Štoviše, zbog visoke doze straha te činjenice da glavnog lika glumi ni manje ni više nego Norman Reedus, poznatiji kao Daryl Dixon iz Walking Deada.


Kako stvari sada stoje, na igri neće raditi Kojima Productions nego sam Konami, što je definitivno razočaranje. A Kojima? Kojima će očigledno morati napustiti firmu čim završi rad na Phantom Painu. Da stvar bude još bolja, Konami planira raspustiti čitav Kojimin tim, što znači da je radna atmosfera u firmi trenutačno u definitivnom vrhuncu.

Uglavnom, nadamo se kako Kojimin odlazak neće utjecati na pad kvalitete ovog survival horora, no bojimo se da su šanse za to relativno male.