NIJE IM FORA?

Šefovi Googlea ne koriste Google+?

05.10.2011 u 12:11

Bionic
Reading

Googleovi glavešine ne koriste baš vlastitu društvenu mrežu. Ako je njima bezveze, zašto misle da bi nama trebala biti super?

Jaka potpora uprave čini se ključnom za uspjeh novog proizvoda, reklo bi se. Ako kompanija koja ga plasira ne pokazuje zanimanje za njega ili se ne čini da mu vjeruje, zašto bi ga bilo tko drugi koristio?

Stoga je čudno što Googleovi glavešine ne koriste baš vlastitu društvenu mrežu. Ako je njima bezveze, zašto misle da bi nama trebala biti super?

To se pitanje nametnulo redakciji CNeta nakon što je naišla na otkriće Michaela DeGuste, koji se potrudio prebrojati koliko je Googleovih direktora objavljivalo postove na servisu Google+ otkad je prije tri mjeseca pokrenut.

Otkrio je kako je glavni izvršni direktor Larry Page jedan od aktivnijih. S ukupno sedam objava.

Ne zvuči puno, ali je to sedam više od osam njegovih direktora.

Suosnivač Googlea Sergey Brin je objavio 15 postova, a najviše (više od 150) je pustio Vic Gundotra. Kojemu je razvoj takvih projekata, u stvari, posao.

Erich Schmidt i šef pravnog odjela David Drummond, čini se, uopće nemaju otvorene korisničke račune.

Naravno, moguće je da svi oni redom objavljuju za uži krug prijatelja i suradnika. No, ne bi li bilo u interesu tvrtke i njih samih da pokažu makar malo zanimanja za vlastiti proizvod?

Kao što to, recimo, radi šef Facebooka Mark Zuckerberg, koji je nedavno rekao da na njemu visi po cijele dane.