SURFANJE PO GOOGLEU

Savjeti za ugodnije surfanje uz Chrome

  • Autor: G. M.
  • Zadnja izmjena 30.11.2008 07:36
  • Objavljeno 30.11.2008 u 07:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Googleov minimalistički i besplatni internetski preglednik skriva mnoge praktičnosti koje nisu očito dostupne. Ako ste bili hrabri i počeli ga koristiti, donosimo nekoliko savjeta kako da iz njega izvučete maksimum

Googleov internetski preglednik Chrome pobudio je mnogo zanimanja otkako se pojavio, pa je red da opišemo neke od njegovih manje očitih opcija.

1. Desnim klikom na tipku za povrat na prethodnu stranicu ili tipku za prelazak na sljedeću dobiva se popis stranica koje je Chrome otvorio.

2. Greškom zatvoreni tab se može ponovo otvoriti točno na stranici koja je u njemu bila otvorena. Dovoljno je pritisnuti tipke Ctrl + Shift + T.

3. Utipkavanjem '?' u prozor za upis web adrese otvara se predefinirana tražilica, nakon '?' potrebno je samo unijeti pojam koji želite pretraživati

4. Pretvaranje jedinica iz američkog ili britanskog sustava u metrički radi se jednostavnim utipkavanjem onoga što želite preračunati u prozoru za upis adrese, npr: '5 inces to cm' i Google će obaviti konverziju te prikazati rezultat.

5. Prostori za komentare na većini web stranica nisu veliki, a pisanje dužeg komentara skriva početak teksta. Chrome nudi mogućnost povećanja okvira za tekst povlačenjem miša uz donji desni rub okvira.

6. Kada poželite neki tab otvoriti u novom prozoru, nema potrebe za ponovnim otvaranjem stranice, dovoljno je drag and drop metodom izvući tab iz niza i bit će u zasebnom prozoru.

7. Datoteku preuzetu s interneta moguće je smjestiti bilo gdje na računalo također drag and drop metodom.

8. Dodavanje novih tražilica u Chrome je iznimno jednostavno. Dovoljno je jednom napraviti pretraživanje u željenoj tražilici te, kad zatrebate tu istu tražilicu, započnite pisati njen URL, pa će se pojaviti poruka koja instruira pritiskanje taba za pokretanje te tražilice. U prostoru za upis web adrese bit će prostor za pretraživanje željenom tražilicom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi