PREMA GARTNERU

Samsungova sigurnosna platforma KNOX osvojila najviše ocjene

15.04.2016 u 16:53

Bionic
Reading

Prema Gartnerovoj analizi u izvješću 'Sigurnost mobilnih uređaja: usporedba platformi', Samsungovo rješenje Knox 2.6 dobila je nekoliko najviših ocjena 'Strong' među konkurencijom

'Samsung je ponosan što svojim korisnicima može ponuditi proizvode kojima je sigurnost značajna osobina', izjavio je Injong Rhee, izvrši potpredsjednik i direktor odjela za istraživanje i razvoj softverskih usluga, sektora Mobile Communications Business Samsung Electronics.

'U današnjem okruženju gdje je najvažnija mobilnost, privatnost i zaštita podataka su sastavne komponente svih mobilnih aplikacija i usluga, a KNOX je spremna, hardverski osigurana sigurnosna platforma na kojoj mogu biti izgrađene mnoge aplikacije sa snažnom sigurnostii i zaštitom privatnosti', dodao je.


Gartnerovo izvješće je Samsungovoj platformi za mobilnu sigurnost dodijelilo najviše ocjene, između svih platformi za upravljanje korporativnom sigurnosti. Istovremeno, Knox je prema Gartneru i jedina platforma koja je maksimalnu ocjenu osvojila u svakoj sigurnosnoj provjeri.

Knox 2.6 je najnovije izdanje Samsungovog sigurnosnog rješenja za pametne telefone, a trenutno je dostupna na uređajima Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge. U najnovijem izdanju platforma je optimizirana za Android M, a više detalja je moguće saznati na službenoj stranici