GLASINE

Samsungov budući smartphone ćemo moći i saviti na pola

01.06.2015 u 07:22

Bionic
Reading

Stranica SamMobile otkriva kako je Samsungov Project Valley zapravo pametni telefon s dva zaslona koje je moguće savijati. Nije tek riječ o patentima, koji su prijavljeni već neko vrijeme, nego o pametnom telefonu u vrlo ranoj fazi razvoja

Galaxy S6 Edge i LG G Flex 2 su tek početak priče o neobičnim oblicima mobilnih uređaja. SamMobile saznaje kako je Project V tek u povojima i da je vrlo ambiciozan - što znači da postoji i značajan rizik od otkazivanja razvoja.

Raniji niz glasina je sugerirao kako Samsung priprema savitljive uređaje do 2016. godine, ali po svoj prilici niti interno ne postoji točno određen datum do kojeg bi prototipi mogli biti prikazani javnosti.


'Još jednom vrijedi napomenuti kako ne postoji garancija da će Project Valley ikad ugledati svjetlo dana, no jasan je pokazatelj da Samsung radi na vrlo jedinstvenim pametnim telefonima kako bi zadržao svoju poziciju na mobilnom tržištu', piše Abhijeet M. za SamMobile.

Spomenuta godina se čini (pre)uranjenom, ako se pogledaju projekcije drugih divova u tom segmentu. LG smatra kako će do 2018. godine 40 posto mobitela tek biti zakrivljenog zaslona, poput njihovog modela Flex. Tome se u priču uključila i nova perjanica tvrtke, LG G4, no mnogo blažeg zakrivljenja. Do istinski savitljivih uređaja će sasvim sigurno proći još neko vrijeme - možda ne toliko zbog problema sa savitljivim OLED panelima koji su već tu, već zbog ostatka elektroničkih komponenti koje nisu lako izvedive u savitljivom izdanju.