DOBRA PRODAJA MOBITELA

Samsung ostvario rekordnu neto dobit u trećem tromjesečju

26.10.2012 u 14:02

Bionic
Reading

Južnokorejska kompanija Samsung Electronics izvijestila je u petak da je u trećem tromjesečju gotovo udvostručila neto dobit, na rekordnih 6.600 milijardi wona (5,97 milijardi dolara) zahvaljujući snažnoj prodaji pametnih telefona i velikoj potražnji za ekranima

Time je najveća svjetska tehnološka tvrtka po prihodima nadmašila rekord iz prethodnog tromjesečja.

Rekord je ubilježen i u stavci operativne dobiti, u iznosu od 8.120 milijardi wona, što je 91 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Odjel za mobilne komunikacije ostvario je 26.250 milijardi wona prihoda, više od polovice ukupnih prihoda kompanije koji su također dosegnuli rekordih 52.200 milijardi wona i veći su 26,4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

'Poslovno okruženje i dalje je teško, uz prisutnost globalnih gospodarskih neizvjesnosti zbog fiskalnih problema u SAD-u i Europi', rekao je viši potpredsjednik Samsunga Robert Yi.

'Međutim, nastavili smo rušiti tromjesečne rekorde o dobiti', kazao je Yi.

U Samsungu ističu da je u ostvarivanju rekordnih rezultata pomoglo poslovanje s ekranima, koje je ostvarilo 1.100 milijardi wona operativne dobiti u trećem tromjesečju, naprema 90 milijardi wona gubitka u prethodnoj godini.

Pritom je veća potražnja za ekranima za pametne telefone i druge proizvode, kao što su LED ekrani za televizore i LCD ekrani za tablete, amortizirala slabu potražnju za laptopovima i monitorima.