POČELO RESTRUKTURIRANJE

Samsung odustao od kemijskih i obrambenih odjela

30.11.2014 u 19:11

Bionic
Reading

U sklopu restrukturiranja i prikupljanja novca za 'nove investicije', Samsung je objavio kako prodaju svoj udio u Samsung Techwin i Samsung General Chemicals. Kupac je Hanwha Group, jedan od najvećih poslovnih konglomerata u Južnoj Koreji

Uz rezanje broja modela pametnih telefona za sljedeću godinu te drugim poslovnim potezima, kompanija se odlučila i na restrukturiranje financija na ovaj način, s odlukom da se buduća ulaganja usmjere u 'ključne segmente'. General Chemicals i Techwin su prodani za 1,72 milijarde američkih dolara, a finaliziranje se očekuje u lipnju 2015. godine.

Osim pada profita u Samsung Electronics uslijed sve žešće konkurencije na ključnim tržištima poput Kine, TechCrunch navodi kako će kompanija ovim putem ugrabiti dodatna sredstva potrebna za plaćanje poreza na nasljedstvo, o kojem je sve više govora otkako je predsjedavajući Lee Kun-hee završio u bolnici nakon srčanog udara ranije ove godine.

Vrijedi podsjetiti kako je operativna dobit Samsung Electronicsa u trećem kvartalu pala za 60 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, ponajviše zbog slabljenja prodaje pametnih telefona, pa će ove godine poslovni rezultati tog južnokorejskog diva vjerojatno biti najlošiji od 2011.

Detalji o prodaji su dostupni na službenim stranicama Samsunga.