novA dimenzijA snimanja fotografija i videa

Samsung Galaxy S9 i S9+ od vas će učiniti odličnog fotografa

30.08.2018 u 12:52

Bionic
Reading

Ideja zaustavljanja trenutka u vremenu i prostoru, a sve kako bismo zauvijek uživali u njemu, starija je od izuma fotoaparata i fotografije

Danas je ova jednom apstraktna ideja postala stvarnost i gotovo da ne postoji dan kada nešto nismo zabilježili fotoaparatom svog pametnog telefona. Bez obzira na situaciju koju želimo ovjekovječiti, u principu, postupak je uvijek isti. Uzmemo svoj pametni telefon i fotografiramo - ne vodeći računa o osvjetljenju, kutu snimanja, otvoru blende ili ostalim postavkama fotoaparata. No, pregledavajući fotografije u galeriji pametnog telefona često shvatimo da ponekad stvari nisu tako jednostavne te da savršenu fotografiju nije lako uhvatiti. Kako bi nam svakodnevni trenuci ostali u trajnom sjećanju uz savršenu fotografiju pobrinuo se Samsung svojim novim modelima pametnih telefona Samsung Galaxy S9 i S9+.

U nastavku teksta donosimo vam jedinstvene funkcije i mogućnosti kojima će novi Samsung Galaxy S9 i S9+ postati omiljen uređaj za svakoga korisnika koji je istinski zaljubljenik u fotografiranje i vrhunsku tehnologiju.

Dvostruki otvor blende omogućuje vam da snimite vrhunske fotografije bez obzira na doba dana. Snažni novi senzori i veća svjetlina leće omogućuju vam jasnije i živopisnije fotografije, čak i pri slabom osvjetljenju. Naime, ako je osvjetljenje lošije, leća se otvara u načinu rada F1.5 kako bi propustila svjetlo za svjetlu i jasnu fotografiju, dok u slučaju jarkog dnevnog svjetla, leća prelazi u način F2.4 kako bi pomogla da vaša slika bude izoštrena. Dakle, uz dva načina f-stop, dvostruki otvor blende automatski se prilagođava uvjetima s jakom, ili pak lošom svjetlošću, baš poput ljudskog oka. Mijenjajući otvor blende možete kreirati različite atmosfere i tako izraziti i svoju umjetničku stranu.

Optička stabilizacija slike (OIS) pomoći će vam da vaše fotografije i videozapisi budu savršene kvalitete i oštrine čak i u uvjetima kada se vaš pametni telefon trese, npr. u vožnji, hodu ili na plesnom podiju.

Live fokus sa zamućenim pozadinskim oblicima lice stavlja u prvi plan pa je tako idealan za fotografiranje savršenih portreta. Nakon što ste fotografirali portret drage vam osobe, pomoću funkcije zamućivanja pozadinskih oblika, pozadinsko osvjetljenje možete pretvoriti u oblike i tako fotografiji dati dodatan sjaj.

Super usporeno snimanje ili Super Slow-mo, dugo je očekivana funkcija koja donosi sasvim novi trenutak u snimanju vaših videa. Snimajući pri nevjerojatnoj brzini od 960 okvira u sekundi, zahvaljujući super brzom senzoru, možete kreirati nezaboravne i zabavne video materijale te isprobati svoje redateljske vještine dodajući super usporene dijelove videu ili naglašavajući određeni trenutak. Također, svom videu možete dodati i glazbu uz nasumičan odabir glazbene pozadine ili pjesmu sa svoje vlastite liste. A da bude još zanimljivije, iz svoje snimke možete kreirati i GIF s tri stila ponavljanja: unatrag, naprijed ili swing.

AR Emoji aplikacija donosi poboljšano prepoznavanje lica te niz zabavnih mogućnosti kojima je moguće dodatno personalizirati AR Emoji i stvoriti svoju verziju virtualnog avatara. Nove funkcije omogućuju prilagodbu veličine očiju, ušiju, nosa i usta te oblika kose, obraza i lica, tako da izgledom budu najsličniji onima u stvarnosti. U sklopu ažuriranja, AR Emoji je unaprijedio i funkciju praćenja lica te pokreta očiju i usta, zbog čega avatar preciznije i prirodnije oponaša pokrete. Stvarajući personalizirane avatare i dijeleći ih na društvenim medijima, oživljavate svoje razgovore i dajete im osobniji ton.

Samsung S9 i S9+ donose novu dimenziju snimanja fotografija i videa, a nebrojene mogućnosti uređivanja vaših uradaka pretvorit će fotkanje u vaš omiljen hobi.