SEE FIRST

Sami namjestite što ćete prvo vidjeti na Facebooku

10.07.2015 u 15:22

Bionic
Reading

U Facebooku su nam odlučili malo olakšati život, pa su ponudili novu značajku pomoću koje je moguće bolje kontrolirati to što nam se pojavljuje na News Feedu. Zove se 'See First' i omogućava vam određivanje čije ćete objave vidjeti prije svih ostalih

Najveća društvena mreža svijeta poznata je po tome što vam pokazuje ono što njeni pametni algoritmi odrede kao važno, bez obzira kad je taj sadržaj bio objavljen. Opcija za prikaz News Feeda u kojem se prvo prikazuju najnovije objave postoji, ali do nje nije lako doći, a i gnjavaža je pristupiti joj putem mobitela.

No, u Facebooku su nam odlučili malo olakšati život, pa su ponudili novu značajku pomoću koje je moguće bolje kontrolirati to što nam se pojavljuje na News Feedu. Zove se 'See First' i omogućava vam određivanje čije ćete objave vidjeti prije svih ostalih.

Nova je značajka zasad dostupna samo na uređajima s operativnim sustavom iOS. Izdanje za Android i desktop računala trebalo bi se pojaviti uskoro.


Evo kako ju možete aktivirati. Pokrenite aplikaciju za Facebook, pa kliknite na dugme 'More' u donjem desnom kutu. Skrolajte do dna menija, sve dok ne nađete 'News Feed Preferences'. Odaberite tu opciju, pa 'Prioritize who to see first'. Potom odaberite kontakte čije objave želite vidjeti stalno pri vrhu News Feeda.

Više:CNET