'dark theme'

Sad će, samo što nije: WhatsApp pegla zadnje detalje prije puštanja dugo očekivane značajke

16.01.2020 u 13:05

Bionic
Reading

WhatsApp upravo radi posljednje prilagodbe svoje dugoočekivane funkcije tamnog načina rada, kažu beta testeri popularne aplikacije za razmjenu poruka

Takozvani Dark Theme osmišljen je tako da olakšava pregled poruka u uvjetima slabog osvjetljenja, a produžuje i vijek trajanja baterije. Na promjenama aplikacije u vlasništvu Facebooka radi se već mjesecima.

Internetska stranica WaBetaInfo, poznata po praćenju razvoja neobjavljenih verzija aplikacija, otkriva da je mračni način rada spreman za objavu na Androidu i iOS-u.

'WhatsApp nastavlja raditi na tamnom načinu rada, poboljšavajući posljednje detalje prije izlaska', piše WaBetaInfo. 'Nastavlja se dodavanje novih značajki pa je normalno ako ne vidite Dark Theme u WhatsApp-u jer je još u fazi izrade.'

Ostaje nepoznato kad će se nova značajka pojaviti u aplikaciji, a WhatsApp po običaju ne komentira stvari koje još ne postoje. Razlog dugog čekanja je 'osiguranje najboljeg iskustva bez bugova', navodi WaBetaInfo.

Facebook je već pokrenuo značajku tamnog načina rada za svoju aplikaciju Messenger, a podržavaju ga i druge popularne aplikacije poput Gmaila, Reddita i YouTubea.

DIGITALNO DOPISIVANJE

Jeste li znali za ove superkorisne trikove za WhatsApp?

Pogledaj galeriju

Unatoč tome što još ne zna kad će se opcija službeno pojaviti u WhatsAppu, neki su korisnici već otkrili način kako da se koriste ovom značajkom. Zaobilazni pristup, koji je u prosincu dijeljen na društvenim mrežama, uključuje bug unutar Android aplikacije i trenutno radi samo za korisnike beta verzije WhatsAppa na telefonima s instaliranim sustavom Android 10.