U SVOM ARANŽMANU

Rusi samoupravljaju Teslom u Moskvi

28.11.2016 u 10:54

Bionic
Reading

Tvrtka službeno ne posluje u Rusiji, stoga su vlasnici i entuzijasti odlučili sami napraviti servisni centar i organizirati prodaju

Da ljubitelji automobila jedne marke doista ne poznaju granice, pokazuje nam klub Tesla iz Moskve. Iako Tesla ne prodaje službeno svoje automobile u Rusiji, ljudi ih svejedno kupuju i treba im servis. Govoreći na konferenciji Tesla Motors kluba u SAD-u, Igor Antarov, voditelj kluba, objasnio je kako stvar radi. Jedan od glavnih ciljeva je stvaranje neslužbenog servisnog centra. To je velika stvar za oko 300 vlasnika Teslinih automobila u klubu, jer nema potrebe da šalju svoje ljubimce u druge europske zemlje na popravak.


Antarov je naglasio da je klub zatražio od Tesle da postane službeni servis. Klub nudi i više od servisa - pomaže povezati vlasnike, domaća i sponzorska događanja, a tu je i prodaja. Prema internetskoj stranici organizacije, već sada imaju nekoliko Tesla automobila za prodaju, s raznim drugim električnim vozilima.

Također navode da ako oni nemaju pravi model i specifikaciju Tesle, ići će u Europu ili SAD te kupiti i uvesti željeni automobil. Na web stranici se nalazi i popis stanica za punjenje kako bi vlasnici mogli voziti svoj Tesla automobil iz Moskve u Litvu bez noćnog zaustavljanja.