MAJSTORI HORORA

Razotkriven još jedan genijalac iza otkazanog Silent Hillsa

29.09.2015 u 13:04

Bionic
Reading

Poznati redatelj Guillermo Del Torro u nizu tweetova otkrio je još jedno veliko ime koje je radilo na tragično obustavljenom Silent Hillsu

Silent Hills nikad neće izaći - to već znaju svi. Taman smo se uspjeli pomiriti s činjenicom da ta potencijalno sjajna horor-eskapada nikad neće doći na naš PlayStation 4, Guillermo del Torro razotkrio je još jedan detalj iza projekta koji nas je skoro natjerao u suze. Na novom nastavku Silent Hilla nisu radili samo Kojima i Torro - pomagao im je i genijalni autor horor mangi Junji Ito.

Njegova dva (na zapadu) najpoznatija rada su Tomie i GYO, kultni klasici koji su mnogima otvorili vrata prema ovom zanimljivom podžanru japanskog stripa.

Premda Konami otvoreno tvrdi da će nastaviti rad na serijalu Silent Hill, apsolutno je sigurno da Kojimin i Del Torov eksperimentalni Silent Hills nikad neće ugledati svjetlo dana.



Uz Itovu maštovitu i jezivu direkciju, apsolutni genij Kojime i kreativnost Del Tora, doista je šteta što je ovaj projekt završio ovako kako je završio.