SAMO ZA DUBOKE DŽEPOVE

Razer priprema gejmerski laptop

31.08.2011 u 14:38

Bionic
Reading

Razer Blade bi trebao biti tanak i lagan, a svejedno nabrijan. Kako ispod haube, tako i po cijeni

U svijetu zagriženih igrača PC igara Razer je poznat kao jedan od najboljih proizvođača računalne periferije.

Početkom prošlog tjedna pokrenuo je web site pcgamingisnotdead.com, s velikom najavom za 26. kolovoza, pa sad znamo o čemu se radi.

Razer će početi proizvoditi laptope za gejmere. Zvat će se Razer Blade.

Bit će to ultraprijenosni laptop, tanji od jednog inča (2,5 cm) i težak tek oko 3,1 kilogram, koji će svejedno imati zaslon dijagonale 17 inča (ok 43 cm), puno manje od većine sadašnjih gejmerskih laptopa, piše Forbes

Bit će nabrijan i pod haubom - Intelov procesor Core i7 2640M radnog takta 2,8 GHz, osam gigabajta DDR3-1333 RAM-a i grafička kartica Nvidia GeForce GT 555M.

Ponudit će i zanimljivu novost - sučelje nazvano Switchblade, koje opisuju kao 'sastavljeno od deset dinamičnih prilagodljivih taktilnih tipki, namijenjenih lakšem pristupu igraćim kontrolama te LCD zaslona s dva modula: jednim koji prikazuje informacije vezane uz igru dok se koristi miša i drugim, koji funkcionira kao ultraosjetljiv multitouch zaslon, dizajniranim za igranje u pokretu'.

Razer Blade bi uskoro mogli slijediti i drugi, budući da Intel i Nvidia prilično lobiraju za razvoj takvih računala.

Najveća prepreka mogla bi biti cijena - preporučena je 2800 dolara (više od 14 tisuća kuna), što će i mnogim zagriženim gejmerima biti previše. Za tu se lovu može sasvim pristojno nabrijati stolno računalo.

Službeni datum izlaska na tržište nije objavljen, no za očekivati je da će se pojaviti negdje do kraja ove godine.

Pogledajte i video: