TWEETOKRACIJA

Radionica specijalizirana za poslovno korištenje Twittera

23.10.2009 u 10:12

Bionic
Reading

Tweetokracija (www.tweetokracija.com), prva radionica specijalizirana za profesionalno korištenje društvene mreže Twitter (www.twitter.com), održat će se u Poslovnom centru VMC 5. studenog u Zagrebu

Pokretači prve takve radionice u regiji, ujedno i predavači, Ivan Brezak Brkan i Peđa Pušelja Blogowski, stručnjaci su za internetski marketing i poslovanje te već godinama pomažu pojedincima i tvrtkama da svladaju internetsku sferu i društvene medije poput Facebooka, Twittera itd.

Po istraživanju analitičke kuće Nielsen, Twitter (www.twitter.com) je najbrže rastuća društvena mreža na svijetu s rastom od 1382 posto iz 2008. u 2009. godinu. U SAD-u tvrtke poput New York Timesa i Microsofta već odavno koriste Twitter, a u Hrvatskoj ga tek počinju otkrivati, poput Microsoft WinDaysa ili Epsona.

Iako novinari, marketinški i stručnjaci za odnose s javnošću, menadžeri i blogeri polako uče kako pravilno koristiti Twitter, tehničko znanje neće biti dovoljno za konkurentno iskorištavanje novih medija, posebice Twittera, nakon čijeg su uspjeha u stručnim medijima počele rasprave o tzv. real time webu, odnosno internetu u stvarnom vremenu.

Tweetokracija (www.tweetokracija.com) je namijenjena medijskim i marketinškim stručnjacima, točnije marketinškim profesionalcima koji žele koristiti najnoviju generaciju društvenih mreža u radu s klijentima ili kriznom PR-u, novinarima i blogerima koji svoje teme mogu nalaziti i istraživati pomoću Twitttera, ali i poduzetnicima i menadžerima koji žele poboljšati svoje internetsko poslovanje, komunicirati s klijentima ili promovirati svoje proizvode i usluge.

Predavači na Tweetokraciji

Ivan Brezak Brkan (twitter.com/ivanbrezakbrkan) kao stručnjak za internetski marketing i nove medije pomaže tvrtkama poput Microsofta Hrvatska u razvoju novih medija i sudjelovanju u društvenim mrežama poput Twittera. Stručni je suradnik za internetsko poslovanje vodećih hrvatskih IT časopisa (Bug, Mreža i Plan B), a piše o zbivanjima na internetskom tržištu srednje Europe za europsko izdanje vodećeg svjetskog bloga o tehnologiji, Techcruncha.

Peđa Pušelja (twitter.com/blogowski), poznat pod pseudonimom Blogowski, jedan je od najpopularnijih blogera u regiji. Na svom blogu već je pisao o real time novinarstvu, promociji blogova na Twitteru te mnogim drugim temama vezanim uz najbrže rastući medij na svijetu. Specijalizirao se za korištenje društvenih mreža i blogova u poslovanju, a na Twitteru je aktivan od 2007. te se smatra jednim od prvih promotora Twittera u regiji.

Na radionicu Tweetokracija možete se prijaviti na adresi www.tweetokracija.com