PUTUJU U OSAKU

Računi.hr među 15 najboljih novih tvrtki svijeta

09.10.2012 u 12:10

Bionic
Reading

Domaći projekt namijenjen financijskoj industriji u oštroj je konkurenciji izborio ulazak među petnaest tvrtki koje će se predstaviti financijašima u Osaki

Nakon polufinala održanog u lipnju u Belfastu, tvrtka Računi.hr sa svojom tehnologijom PhotoPay ušla je u finale kao jedna od 15 najperspektivnijih svjetskih tvrtki koje će se predstaviti u Osaki, na međunarodnom natjecanju u području financija i financijskih tehnologija SWIFT Innotribe 2012

Više od 500 financijskih stručnjaka i ulagača odabralo je petnaest finalista među 400 prijavljenih tvrtki. Riječ je o tvrtkama koje su u početnoj fazi ili fazi rasta.

Finalisti, među kojima je i hrvatski projekt, dobit će priliku za predstavljanje bankarima i drugim financijskim institucijama i boriti se za nagradu vrijednu 50 tisuća dolara (oko 285 tisuća kuna) tijekom konferencije Sibos u Osaki.

Uspjeh je tim veći što su Računi.hr jedina tvrtka iz regije koja se uspjela probiti među finaliste, među kojima je šest tvrtki iz SAD-a, četiri iz Velike Britanije, dvije iz Hong Konga te po jedna iz Kanade i Singapura.

Inovativna tehnologija PhotoPay uspješno je implementirana u Hrvatskoj u Erste banci, pod nazivom 'Slikaj i plati', te u Hypo banci, pod nazivom 'Foto uplatnica', a njezin se razvoj nastavlja i za tržišta Slovenije, Mađarske, Austrije i Njemačke. U planu je i širenje na globalnim tržištima.

'Odlazak na prestižno finale u Osaku predstavlja sjajnu priliku da našu inovativnu tehnologiju predstavimo svjetskoj financijskoj industriji i ubrzamo naš izlazak na nova tržišta', rekao je Damir Sabol, direktor tvrtke Računi.hr.

Sabol je široj javnosti poznatiji kao osnivač i nekadašnji dugogodišnji direktor tvrtke Iskon Internet te kao jedan od ulagača u start-upove u sklopu Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE.

Pogledajte video o usluzi PhotoPay: