FOLDING@HOME

PS3 pomogao u istraživanju lijeka za Alzheimerovu bolest

22.10.2012 u 14:59

Bionic
Reading

Projekt Folding@home, kojim su korisnici Sony PlayStationa 3 'donirali' procesorsko vrijeme Sveučilištu u Stanfordu te tako pomogli istraživanju lijeka za Alzheimerovu i Parkinsonovu bolest, završava idući mjesec

Kako tvrde u Sonyju, preko 15 milijuna korisnika doniralo je sto milijuna procesorskih sati ovom projektu, što je bilo od velike pomoći Stanfordu.

'PS3 sustav bio je ključan za Folding@home, jer je otvorio vrata za korištenje novih metoda i novih procesora. (...) Imali smo brojne uspjehe proteklih godina. Sljedeći koraci su da se krene u proizvodnju lijeka za Alzheimerovu bolest. Prerano je da ovdje govorimo o našim preliminarnim rezultatima, no uzbuđen sam što postoji šansa da napravimo stvarni lijek za ovu bolest', izjavio je voditelj projekta pri Stanfordu Vijay Pande.

Za korisnike PlayStationa 3 ovo znači da sa sljedećom verzijom softvera (4.30), koja će postati dostupna 23. listopada, nestaje aplikacija Life with PlayStation. Sumnjamo da će za njom netko žaliti, jer osim mogućnosti doniranja procesorske snage projektu Folding@home, ta aplikacija nije nudila gotovo ništa zanimljivo.