ZABAVA ZA ONE S VIŠKOM VREMENA

Provest ćete puno vremena kod kuće? Ubijte dosadu uz ove izvrsne RPG naslove

20.03.2020 u 09:02

Bionic
Reading

Stjecajem okolnosti, sve veći broj Europljana tijekom idućih će par tjedna provesti unutar četiri zida. Smanjenjem društvenih aktivnosti prisiljeni smo okrenuti se prema kućnoj razonodi, a jedna od najboljih metoda su izvrsne videoigre koje do tog trenutka nisu imali vremena zaigrati

Ako zbog ikojeg razloga idućih par tjedana planirate provesti uz minimalno izbivanje iz kuće (što je, s obzirom na globalnu pandemiju, prilično dobra ideja), ponekad je najbolje izvući najbolje iz najgore situacije. Gledanje serija koje ste propustili, bavljenje hobijima i konačno - igranje igara, samo su neke od stvari kojima možete ispuniti vrijeme provedeno u kući.

Upravo zato igre koje ćemo vam predložiti nisu napravljene za kratki predah, već zahtijevaju podulji angažman te u nekim slučajevima pružaju stotine sati zabave.

Legend of Zelda: Breath of The Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild - Official Game Trailer - Nintendo E3 2016

Prva igra na listi definitivno je jedan od najljepših akcijskih naslova koje smo ikad zaigrali. Pored činjenice da se radi o naslovu kojeg možete igrati bilo gdje (napravljen je za Nintendo Switch), apsolutno smo uvjereni da ne postoji niti jedna igra na svijetu koja na sličan način uspijeva pobuditi osjećaj slobode i istraživanja.

Breath of The Wild je prekrasna akcijska avantura ispunjena čudom i ljepotom - igra u kojoj kao ikonički heroj Link nastojite spasiti svijet kojeg je progutala magična apokalipsa.

Kombinacije slagalica, neprestanih izazova i neusporedive atmosfere garancija su za od 70 do 100 sati ispunjenih izvrsnom opuštajućom zabavom.

Divinity: Original Sin 2

Izvor: Društvene mreže / Autor: Larian Studios

Ako volite RPG igre, a bolje vam sjedi taktičko razmišljanje i nemilosrdna borba, definitivno isprobajte RPG remek-djelo iz radionice Larian. Hrpa zadataka, nevjerojatan broj neprijatelja, izvrsni snimljeni dijalozi i zanimljivi glavni likovi Original Sin 2 čine RPG-om stare škole koji je iskrojen za obožavatelje naslova popu Baldur's Gate ili Pillars of Eternity.

Taktičari će uživati u nemilosrdnim borbama, dok će avanturisti i ljubitelji priče uživati u apsolutno izvrsno režiranoj radnji koja će ih vratiti eru dobrih starih računalnih RPG-a. Za završavanje igre je, zavisno o igračkom angažmanu (i broju učitanih pozicija) potrebno od 50 do 96 sati.

Fallout: New Vegas

Još jedan izvrstan RPG, ovog puta iz radionice Obsidiana, jedan je od najboljih naslova u žanru - epska avantura na koju, ako želite, možete potrošiti nekoliko stotina sati. New Vegas je, ukratko, post-apokaliptički akcijsi RPG smješten u svijet Fallouta. Igrač preuzima ulogu Couriera, odnosno kurira.

Couriera tijekom transporta pošiljke preko pustinje Mojave negativci ulove, opljačkaju i ustrijele u glavu. Nakon što čudom preživi, glavni lik kreće na putovanje tijekom kojeg će otkriti tko ga je pokušao ubiti, pronaći paket koji je izgubio te konačno - postupcima utjecati na događaje koji će odrediti tko će kontrolirati New Vegas i cijelu pustinju Mojave.

Outer Worlds

Outer Worlds bi se na najlakši način mogao opisati kao mješavina Fallouta i Borderlandsa. Riječ je o šarenoj i iznimno zabavnoj RPG eskapadi koja, premda ne traje dugo kao gore navedeni naslovi, pruža dugoročni osjećaj 'angažiranosti' kojim se mogu pohvaliti svi dobri RPG naslovi.

Tone različitog oružja, zanimljivi dijalozi i izvrsni smisao za humor ovaj svemirski vestern čine dobrodošlim novitetom u svijet akcijskih RPG naslova iz prvog lica.

Disco Elysium

Posljednji od naših prijedloga je Disco Elysium, igra koju je razvio tim iz Moldavije pod imenom ZA/UM. Radi se o naslovu inspiriranim igrama rađenima u Infinity Engineu.

U igri pratite priču koju je napisao estonski autor Robert Kurvitz. U igri preuzimate ulogu detektiva koji se budi iz alkoholnog i narkotičkog bunila te pokušava otkriti misterij iza tajnovitog ubojstva. Trik kod Disco Elysiuma je što, za razliku od igara u kojma je borba jedan od načina rješavanja problema, ovdje većinu stvari obavljate u unutarnjem svijetu - vi ste doslovno odazir vaših odluka i mentalnih ustroja - statistike zavise o odjeći koju nosite i mentalnoj filozofiji koju upražnjavate.

Premda je ovdje riječ o jednom od najdubljih RPG sustava koje smo ikad vidjeli, problem je što je Disco Elysium napravljen za igrače koji vole jako puno čitati i koji vole detektivske novele. Dobra strana priče? Vaš detektiv može biti bilo tko - nemilosrdni idealist ili fleksibilni pragmatist - sve možete odlučiti pomoću izvrsno osmišljenog sustava pravila i maestralno napisanih dijaloga.