NAJBOLJA MOBILNA APLIKACIJA

Proglašeni pobjednici natječaja Budi kreaTivan

  • Autor: S.Š.
  • Zadnja izmjena 15.09.2010 12:18
  • Objavljeno 15.09.2010 u 11:23
Budi kreaTivan

Budi kreaTivan

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić/tportal.hr

T-HT je danas u Zagrebu predstavio pobjednike natječaja Budi kreaTivan, a birala se najbolja mobilna aplikacija bez obzira na platformu. Prvo je mjesto u glavnoj kategoriji, kao i nagradu od 98.000 kuna, dobila aplikacija HR Caller ID autora Krunoslava Leljaka

Natječaj Budi kreaTivan započeo je još u travnju, a omogućio je developerima i kreativcima da izrade koncept ili gotovu mobilnu aplikaciju, i to na mobilnoj platformi po njihovom izboru.

Većina pristiglih radova bavila se temama vezanim uz promet, telefonski imenik, igrice te uslužne i produktivne teme (odnosno one koje olakšavaju dnevne aktivnosti). Najbolje radove izabrao je stručni žiri po kriteriju inovativnosti (originalnosti i kreativnosti), privlačnosti, kvalitete, uporabljivosti, tehničke izvedivosti, kao i komercijalne održivosti odnosno tržišnog potencijala.

Natječaj Budi kreaTivan bio je podijeljen u tri kategorije: Prototip aplikacije - za koju je bilo potrebno poslati gotovu aplikaciju - te kategorije Koncept aplikacije i Pogled u budućnost, za koje je bilo dovoljno poslati razrađeni koncept osmišljene aplikacije.

Prvo mjesto u kategoriji Prototip aplikacije i nagradu od 98.000 kuna dobila je aplikacija HR Caller ID, autora Krunoslava Leljaka, a riječ je o aplikaciji koja identificira pozivatelja odnosno pošiljatelja SMS poruke čak i ako se ovaj ne nalazi na popisu kontakata na mobilnom uređaju.

Lucija Bušić/tportal.hr

Lucija Bušić/tportal.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić/tportal.hr

Slijede ShortCut Croatia, autora Mije Kaligera, koji je osvojio nagradu od 35.000 kuna te ZgTram, autora tvrtke Infinum, i Promet Hr, autora Luke Sučića, koji dijele treće mjesto. Oba treća mjesta za svoj trud su osvojili nagradu od 20.000 kuna.

Najbolji koncept aplikacije je ISeeYou, autora Gorana Brala; drugo mjesto osvojila je Škola sigurne vožnje, autora Branka Gudana, dok je treće mjesto osvojio Alibi, autora Senka Rašića.

Što se tiče koncepta Pogled u budućnost, čak tri nagrade osvojio je Ivan Porkolab, dok je četvrtu nagradu dobila aplikacija Vraćanje korijenima, autora Lea Ercegovića.

Uz danas nagrađene aplikacije, stručni žiri nominirao je još i tri aplikacije od kojih će jedna biti nagrađena po izboru čitatelja tportala. To su aplikacije Blok za belu, Party košarica i Bitka za Jadran. Aplikaciju koja osvoji najviše glasova, tportal će, kao medijski pokrovitelj natječaja, nagraditi s 5.000,00 kuna. On line glasovanje započinje danas 15.09.2010., a traje do 15.10.2010.

Sve finaliste i nagrađene aplikacije možete pogledati na adresi budikreativan.tportal.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi