DO 29. SVIBNJA

Prijavite se u akademiju za crowdfunding

18.05.2016 u 13:16

Bionic
Reading

Za sudjelovanje u novoj rundi edukacije o crowdfundingu bit će izabrano 15 timova, a glavni kriterij selekcije bit će inovativnost projektne ideje i snaga tima

Nakon što su, kako tvrde, prošle godine prikupili ukupno više od milijun kuna kroz razne crowdfunding projekte, društveno poduzeće Brodoto i Zelena energetska zadruga pozivaju timove da se do 29. svibnja putem web obrasca na www.crowdfundingacademy.eu prijave na Crowdfunding Academy, edukaciju o pripremi i provedbi crowdfunding kampanja.

'Timovi koji su prošli našu edukaciju pokazali su kako se do novaca ne mora niti kroz banke niti kroz državu. Oni su vlastitim snagama skupili više od milijun kuna za projekte koji su sezali od proizvodnje piva i robota do pomoći izbjeglicama i izgradnje solarnog jedrenjaka.

Ove godine smo uključili još više partnera i predavača te se nadamo da će naši timovi polučiti još veći uspjeh', kaže Marko Gregović, suosnivač Crowdfunding Academy.


Za sudjelovanje u edukaciji bit će izabrano 15 timova, a glavni kriterij selekcije bit će inovativnost projektne ideje i snaga tima. Odabrani timovi će uz pomoć stručnjaka iz područja crowdfundinga, poduzetništva i komunikacija naučiti kako aktiviranjem lokalne i međunarodne zajednice financirati svoje projekte, a na raspolaganju će im i nakon edukacije biti trajna mentorska pomoć tima Crowdfunding Academy.

Ukupna vrijednost financiranja crowdfundingom u svijetu bilježi kontinuirani godišnji rast. Samo prošle godine crowdfundingom je prikupljeno više od 30 milijardi USD, a do 2020. godine Svjetska banka predviđa rast do 90 milijardi USD.

U Hrvatskoj crowdfunding također bilježi uspon. Prošle godine prikupljeno je 5,3 milijuna kuna, što je duplo više u odnosu na 2014., a timovi koji su prošli kroz Crowdfunding Academy su prikupili petinu tog iznosa.

Više informacija i prijava:www.crowdfundingacademy.eu