TURIZAM ON-LINE

Pratite svaki korak stranih novinara kroz Hrvatsku

26.04.2013 u 14:24

Bionic
Reading

Ashley Colburn provest će pet stranih novinara kroz Hrvatsku i zabilježiti njihove dojmove u serijalu koji će biti besplatno objavljen na društvenim mrežama i Touristar.tvu

Touristar.tv pokrenuo je projekt brendiranja Hrvatske kroz direktno iskustvo nekoliko stranih novinara.

Na konferenciji za medije održanoj u Zagrebu predstavljen je projekt koji će pratiti turističko putovanje pet novinara iz Francuske, Španjolske, Brazila, SAD-a i Finske od Zagreba pa sve do Dubrovnika.

Cijeli njihov put bit će zabilježen u obliku serijala koji će potom biti objavljen na www.touristar.tv te na kanalima na društvenim mrežama, a korisnici će ga moći besplatno dalje dijeliti.

Ono što je posebno zanimljivo jest da će novinare ugostiti američka novinarka Ashley Colburn koja se u Hrvatsku zaljubila snimajući show WOW Croatia.

Tijekom snimanja serijala, koje je predviđeno u rujnu 2013. godine, ekipa će objavljivati 'sirovi materijal' sa snimanja te će imati i javljanja uživo putem video linka na web stranici i društvenim mrežama.

Cilj je cijelog projekta omogućiti širenje informacija o Hrvatskoj putem interneta i društvenih mreža, posebno na tržištima koja tek otkrivaju Hrvatsku.

U konferenciju se direktno, putem Skypea, uključila i sama Ashley koja se trenutno nalazi u svom domu u San Diegu.

Istaknula je kako se u Hrvatsku zaljubila prije nekoliko godina pa je ideju da bude svojevrsni ambasador Hrvatske prihvatila s oduševljenjem.

Serijal će pokriti Grad Zagreb, Zagrebačku županiju, Ličko-senjsku županiju, Šibensko-kninsku županiju, Grad Split, Grad Sinj, Makarsku rivijeru, Dubrovačko-neretvanskužupaniju.

Vrijednost projekta procjenjuje se na pola milijuna kuna, a financiraju ga turističke zajednice s područja na kojima će se snimati.