RPG ZA VIŠE IGRAČA

Postapokalipsa se vraća! Dolazi nam Wasteland 3

29.09.2016 u 15:33

Bionic
Reading

Nakon iznimnog uspjeha drugog Wastelanda InXile Entertainment je ponosno objavio rad na trećem koji će, kao i njegov prethodnik, biti dijelom javno financiran

Zahvaljujući prvom Wastelandu, koji smo davne 1988. zaigrali na Commodoreu 64, danas imamo njegovog duhovnog nasljednika Fallout, čije nastavke zahvaljujući Bethesdi igramo još i danas. Premda je izvorni Fallout prilično zastranio od izvorne ideje atmosferičnog RPG-a s borbom na poteze, Wasteland se toga držao te je prije godinu dana oduševio velik broj igrača stare škole.

Brian Fargo je jučer ponosno predstavio Wasteland 3 koji će, kao i njegov prethodnik, biti financiran putem stranice za javno financiranje, ovog puta Figa. Optimizam vezan uz Wasteland 3 zbilja je opravdan s obzirom da je drugi nastavak bez problema sakupio preko tri milijuna dolara.


U Wastelandu 3 igrači preuzimaju ulogu preživjelih iz Tima November poslanog da istraži smrznutu pustoš postapokaliptičnog Colorada. Ledom prekriven kraj čuva skrivene drevne tehnologije, bića koja mogu preživjeti nemilosrdne vremenske uvjete, kao i velik broj zaraćenih frakcija.

Pored novog područja koje mogu istraživati, igrači će imati nešto o čemu su u Wastelandu 2 mogli samo sanjati, a to je igra za više igrača. InXile Entertainment omogućit će nam da Wasteland 3 zaigramo u društvu prijatelja. Moći ćemo putovati u paru i pomagati si, razdvojiti se kako bismo pokrili više teritorija ili se jednostavno posvađati te međusobno sabotirati.

Na igri, pored InXilea, rade Nic i Chris Bischoff, glavna lica The Brotherhooda - studija odgovornog za igru Stasis. Wasteland 3 najavljen je za Linux, Mac i PC, a javno financiranje trebalo bi početi idućeg tjedna.