BRZI I PAMETNI

Popularni kviz s iPhonea stiže i na Android

12.12.2017 u 15:03

Bionic
Reading

Hit-mobilna igra HQ Trivia ovog Božića dolazi na Android, kažu autori. Igra kombinira elemente općeg znanja sa video isječcima te je na iPhoneu do danas postigla vrlo velik uspjeh

Moblini gejming hit HQ Trivia kviz je uživo koji je od statusa 'zanimljivo' do 'hit' stigao praktički tijekom noći. Nakon dugo čekanja i ljubomornih pogleda u smijeru vlasnika iPhonea, vlasnici Androida moći će ga zaigrati i sami.

Tvorci igre su 5. prosinca objavili 'Hej, svijete - čuli smo da imate Androide? HQ ima lijep poklon koji vas čeka u čizmi'. Službeni profil na Twitteru bio je malkice izravniji: 'Igra dolazi na Android ovoga Božića'.

HQ Trivia je tijekom prošlih par tjedana doživjela eksplozivni porast broja korisnika. Igre uživo u pravilu sakupljaju oko 250.000 igrača koji svi odjednom nastoje odgovoriti na isto pitanje. Pobjednici čak mogu zaraditi pravi novac koji im se isplaćuje putem Paypala.

Novac, karizma i zabava

Ono što igru čini jako popularnom među gejmerima je kombinacija kviza uživo, novčanih nagrada i karizmatičnog voditelja Scotta Rogowskyja.

Iako znamo da igra dolazi na Android, nismo sigurni hoće li ju podržavati svi uređaji. Pretpostavljamo da moramo pričekati Božić da otkrijemo.