ZAJEDNO SMO JAČI

Pola milijuna HT-ovih kuna za društveno korisne projekte

12.11.2014 u 13:21

Bionic
Reading

U sklopu natječaju Zajedno smo jači Hrvatskog Telekoma devet projekata koji su procijenjeni kao društveno vrijedni dobilo je ukupno 495 tisuća kuna. U svakoj od tri kategorije dodijeljeno je po 75, 55 i 35 tisuća kuna za prva tri projekta

Prvu donaciju u kategoriji Tehnologija i komunikacija dobila je osnovna škola Mače u Hrvatskom Zagorju, koja će ju iskoristiti za uključivanje u projekt e-Dnevnici i e-Škole, izgradnju školske bežične mreže i nabavku računalne opreme.

U istoj kategoriji donaciju je dobilo i društvo oboljelih od bulozne epidermolize Debra (55 tisuća kuna), koje će nabaviti tavlet računala za članov društva, omogućiti im pristup internetu i izraditi novu web stranicu, na kojoj će članovi moći samostalno kreairati i postavljati sadržaje.

Treću donaciju, vrijednu 35 tisuća kuna, dobila je Specijalna bolnica za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael Strmac. Upotrijebit će ju za kupnju prijenosnih računala i pisača, nabavku softvera i edukaciju osoblja te redizajn i nadogradnju web stranice novim modulom o palijativnoj skrbi.


U kategoriji Edukacija i digitalizacija najveća donacija pripala je udruzi Jak kao Jakov, koja će ju iskoristiti za izradu do osam slikovnica namijenjenih djeci oboljeloj od raka.

Druga donacija u ovoj kategoriji otišla je u ruke Matematičkog društva Mirjane Pečur Vuković, za financiranje predavanja i radionica za nadarene učenike, izradu edukativnih digitalnih materijala za popularizaciju matematike te organiziranje zimske škole matematike i informatike.

Treća donacija pripala je Humanitarnoj udruzi FB humanitarci iz Zagreba, koja će ju iskoristiti za podjelu namirnica, higijenskog pribora i blagdanskih darova za najmanje 36 obitelji u Zagrebu, kao i besplatne ulaznice za kazališne i kino predstave za djecu iz tih obitelji.


U kategoriji Okoliš i napredak najveću donaciju osvojio je klub podvodnih aktivnosti Vodomar iz Duge Rese. Nabavit će limeni čamac i motor za detekciju i pretraživanje Mrežnice, s ciljem vađenja otpada i označavanja minsko-eksplozivnih sredstava.

U planu imaju i tematsku izložbu, medijsku kampanju s ciljem podizanja svjesnosti o potrebi zaštite okoliša te eko-kviz u osnovnim školama, kao i velika međunarodna eko-akcija, koja će biti održana 13. lipnja iduće godine, a u kojoj će sudjelovati 200 do 250 ronioca.

Drugu donaciju dobilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Čička Poljana, koje će ju iskoristiti za uređenje parka, igrališta za djecu i Vatrogasnog doma, nabavu vatrogasnog kombija i opreme za intervencije te edukaciju stanovništva, naročito djece i mladih.

Treća donacija pripala je Gradu Omišu, za dodatno opremanje meteorološke postaje OŠ Josip Pupačić i kupnju inteligentne ultrazvučne IP mini meteorološke stanice.

'U proteklih devet godina ukupno smo samo kroz natječaj Zajedno smo jači donirali više od 7,5 milijuna kuna za gotovo 230 vrijednih projekata na području čitave Hrvatske. Želimo biti aktivni u svim dijelovima društva, stoga ćemo i dalje nastaviti podržavati projekte koji daju doprinos napretku i izvrsnosti, kao i onima koji su usmjereni na društveno osjetljive skupine', rekao je predsjednik uprave HT-a Davor Tomašković.

Stručno povjerenstvo u prvom je krugu odabralo 36 projekata. Zaposlenici HT-ove grupe u drugom krugu izabrali su 18 projekata, među kojima su pobjednike izabrali glasovi na službenim stranicama natječaja

Na ovogodišnji natječaj prijavilo se rekordnih 456 projekata, gotovo dvostruko više nego prošle godine (295).

RTL Autor: RTL