DŽEPNA ČUDOVIŠTA

Pokemon Go broji korake i kada ga ne igrate

26.10.2018 u 11:56

Bionic
Reading

Niantic, tvorci popularne geolokacijske videoigre uveli su značajku pod imenom 'Adventure Sync' - vrlo fensi ime za standardno brojanje koraka

Adventure Sync je nova značajka za Pokemon Go koju smo, iskreno, trebali imati prije nekoliko godina dok je Pokemon Go još žario i palio. Njegova funkcija je registriranje prohodane udaljenosti u pozadini, čak i kada radite druge stvari sa svojim uređajem. Do danas je jedini način brojanja koraka bio ostankom unutar same aplikacije - ili pomoću kontrolera Pokemon Go Plus. Podsjećamo, dakako, da su kretanje i koraci bitni dijelovi Pokemona Go.

Sve što trebate napraviti sada je strpati telefon u džep ili torbicu, a igra će bez potrebe za držanjem uređaja u ruci bilježiti vaše kretanje.

RETRO RAZONODA

Pobrojali smo pet najboljih grafičkih avantura svih vremena

Pogledaj galeriju

Pokemoni potiču zdrav život

Niantic su, naime, na ovu odluku navelik brojni korisnici koji su uz Pokemon Go zavoljeli šetnju prirodom te se kreću do pedeset posto više nego prije - igrali li oni ili ne.

'U 2018. igrači su prehodali 53 posto više nego u 2017. igrajući Pokemon GO. Ovo nas je potaknulo da investiramo u Adventure Sync, značajku koja nudi blagu i vrlo učinkovitu motivaciju za poticanje ljudi na dodatno kretanje i zdraviji život' rekli su iz Niantica.

Discover Pokémon in the Real World with Pokémon GO!

Dobro je da su se sjetili

Ovo sve zvuči super, no jedna stvar koja nam nije jasna je zašto se sve ovo nije desilo prije - recimo, prije dvije godine kada su Pokemon Go igrači poput horde mrava milili parkovima svjetskih metropola.

Niantic je naglasio da će ova značajka biti integrirana u Apple Health (na iOS-u) i Google Fit (na Androidu). Datum dolaska Adventure Synca je 'uskoro'.