NATJECANJE

Pogledajte kako djeca izrađuju robote koji pomažu životinjama

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 13.01.2017 13:14
  • Objavljeno 13.01.2017 u 13:13
djeca robot

djeca robot

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U subotu, 14. siječnja, u Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Unskoj ulici 3 u Zagrebu Hrvatski robotički savez organizira FIRST LEGO League, ekipno natjecanje za djecu između devet i 16 godina u STEM područjima (znanost, tehnologija, inženjerstvo, matematika)

FIRST LEGO League je međunarodni, multidisciplinarni istraživački program koji želi u djeci probuditi znanstvenika koji će promišljati o problemima oko sebe i tražiti način kako ih riješiti.

Promiče znatiželju, kreativnost, zajedničko učenje i timski rad. Kroz igru djeca razvijaju i jačaju tehničku pismenost i logički način razmišljanja, moderne tehnologije koriste u humane svrhe, a kroz atraktivne robote koje moraju osmisliti na učinkovit i zabavan način uživaju u znanosti.

Ove godine natjecanje će biti održano u ukupno 88 država, među kojima je i Hrvatska, na temu Životinjski saveznici. Djeca trebaju proučiti suživot ljudi i životinja u svojem kraju, detektirati problem i ponuditi rješenje.


Osim toga, moraju dizajnirati i programirati robota LEGO Mindstorms koji će pomoći životinjama. I sve to timskim radom, pomažući čak i protivničkoj ekipi.

Natjecanje koje Hrvatski robotički savez organizira u suradnji sa slovenskim zavodom Super Glavce i FER-om počinje u 10 sati.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!