BESPUĆA YELLOWSTONEA

Pogledajte jedinstveni i misteriozni foršpan za Firewatch

31.08.2014 u 12:49

Bionic
Reading

Upravo objavljeni PAX foršpan za Firewatch dokaz je kako naracija može ići rukom pod ruku sa sirovim istraživanjem

Campo Santo studio je sačinjen od ljudi iz Kleia, Telltale Gamesa i 2K-a. Njihova trenutna misija je razvoj misteriozne survival igre pod imenom Firewatch. Makar je bio najavljen još u ožujku, ovaj naslov do danas nije dobio nikakav konkretan video trailer. Na ovogodišnjem PAX Primeu, međutim, stvari su se promijenile, a mi smo dobili prvu priliku vidjeti igru u akciji.

Nepotrebno je spominjati da Firewatch, barem iz prvog dostupnog foršpana - izgleda fantastično. Sudeći prema (trenutno jako oskudnim) informacijama, radit će se o igri koja kombinira elemente Bioshocka, Metroid Primea i Castlevanije. Međutim, za razliku od ovih klasika - Firewatch neće imati neprijatelje.

Smješten u Wyoming tijekom 1989., ovaj naslov stavlja vas u ulogu šumara s misterioznom prošlošću. Vaš zadatak je paziti na potencijalne požare neposredno nakon stihije koja je zadesila nacionalni park Yellowstone. Foršpan i autori same igre najavljuju igru istraživanja iz prvog lica u kojoj naracija i razgovori među likovima ponekad znače više od prekrasno ilustrirane divljine.

Firewatch PAX foršpan

Firewatch je najavljen za iduću godinu, a dolazi na PC, PlayStation 4 i Xbox One.