NAJ NOGOMETNE IGRE

Počinje nogometno ludilo, evo što možete igrati u poluvremenu

12.06.2014 u 06:53

Bionic
Reading

Pogledajte naš pregled nogometnih igara kao stvorenih za ubijanje vremena između dvije utakmice

S obzirom na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, uopće nije čudno to da nogometne igre ponovno dobivaju na popularnosti. Također, teško je zamisliti da prosječnoj osobi pored nogometnog zelja, navijačkog gemišta i deterdženta barem jednom pred očima ne prođe neka nogometna igra koja bi taman sjela između dva poluvremena. Kao što bi se reklo, ako već ne možete pomoći našoj reprezentaciji da osvoji prvenstvo, barem živčani možete iskaliti bijes na prijatelju koji sjedi upravo do vas. I pod time ne mislim da ga prebijete, nego da s njime odigrate jednu ili dvije virtualne tekme. Kako bismo vam pomogli u izboru najboljeg naslova za ventiliranje nogometne vrućine, pripremili smo specijalan izbor najboljih nogometnih videoigara koje trenutno možete zaigrati.

Pro Evolution Soccer 2014
Konamijev next gen nogometni naslov izravna je konkurencija čuvenom Fifinom serijalu. Usporedbe perjanica ova dva serijala redovite su teme svađa na gejmerskim forumima i upravo zbog toga vrlo je teško dati konkretan savjet i preporučiti jednu od njih. Ako pitate kritičare, oni uglavnom stoje na strani Pro Evolutiona. Što se ovdašnjih fanova tiče, oni pak više vole EA-ovu Fifu. Bilo kako bilo, PES 14 je jako, jako dobar nogometni naslov koji ćete vrlo vjerojatno htjeti zaigrati tijekom poluvremena Svjetskog prvenstva. Ili, naravno, kada vam se igraju kvalitetne nogometne simulacije.

PES 2014 službeni trailer


Football Manager 2014
Makar osobno ne preferiram virtualni nogometni menadžment, neki ljudi u redakciji ga obožavaju, pa sam ovom prilikom prisiljen spomenuti jednu ili dvije o njemu. Zašto ga obožavaju i zašto se on pronašao u popisu? Zato jer serijal ima, barem prema meni, neshvatljivo posvećenu bazu fanova. Njegova najnovija inačica zove se Football Manager 2014. Da ne ulazim u raspravu o detaljima zbog čije ćete kompliciranosti prokrvariti iz ušiju, reći ću samo kako se radi o realističnijem, zanimljivijem i kvalitetnijem naslovu za sve kućne menadžere. Makar ne spada među igre koje igrate pet minuta pa odete svojim putem, ovaj kultni nogometni naslov i te kako je vrijedan vašeg vremena.

Football Manager 2014 trailer

FIFA 14
Ako se ikada zapitate što pokrenuti ako vam se igra solidna nogometna simulacija, stvarno ne treba tražiti dalje od Electronic Artsove Fife 14. Makar je, priznajemo, šmekeri ne nazivaju apsolutno najboljom nogometnom igrom godine, ona i dalje predstavlja više nego solidan naslov. Ako baš pucate na digitalnu verziju Svjetskog prvenstva, u Fifi možete birati stadione koji više pogoduju raspoloženju, makar ne i lokaciji. Upravo zbog ovoga, ako baš pucate na autentičnost, predlažemo da radije bacite pogled na sljedeći preporučeni naslov.

FIFA 14 trailer



2014 FIFA World Cup Brasil

Ako tražite igru koja najbolje puca na prvenstvo u Brazilu, ne vidimo razloga zašto ne biste zaigrali ovu (osim, naravno, ako nemate PS3 i Xbox 360). Mislim, ljudi, radi se o licenciranoj igri Svjetskog prvenstva 2014. Osim što, naravno, omogućuje igru na svim 'autentičnim' lokacijama, ova verzija Fife sadrži poboljšanje sustava driblinga, kao i mogućnost odigravanja kompletnog prvenstva i kvalifikacija. Ovo, napominjemo, nije mala stvar, s obzirom da se radi o preko dvije stotine različitih momčadi. Realno, nema tog novca koji vam može kupiti osjećaj ponosa osvajanja kupa za koji nisu odgovorni naši predstavnici na SP-u, nego vaša dva palca. DI-NA-MO-HAJ-DUK... čekaj, krivo prvenstvo.

2014 Fifa World Cup Brazil