PRIJENOS UŽIVO

Pljačka banke opisana uživo na Twitteru

15.07.2009 u 13:08

Bionic
Reading

Annemarie Dooling bilježila je svoje svjedočanstvo pljačke njujorške banke na Twitteru koristeći svoj pametni telefon BlackBerry

Dvadesetšestogodišnja web producentica ušla je u devet sati ujutro u banku HSBC u New Yorku zadubljena u svoj BlackBerry. Kaže da je imala problema s telefonom i pokušavala ih riješiti te nije previše obraćala pažnju na događaje oko sebe. Primijetila je muškarca koji je istrčao iz banke dok je osoblje brzo zatvaralo sve šaltere, a voditelji banke izašli iz prostorije. U vrlo kratkom vremenu pojavila se policija i zatvorila banku.

Dooling je svoja opažanja pisala na svoj profil na Twitteru. Njeni tweetovi izgledali su ovako:

'Ne daju nam da napustimo banku'
'Policija je stigla, nadam se da će nas sad pustiti'
'U redu smo, policajci nas upravo ispituju'

Najviše je napisa o ispitivanju policije, jer zapravo samu pljačku jedva da je i vidjela, ali bez obzira na tu činjenicu, njezine napise snažno su kritizirali posjetitelji profila. Mnogi su joj zamjerali to što nije odmah nazvala policiju nego se igrala na Twitteru, no Dooling se branila da je policija već bila pozvana, te da nije mogla zvati niti slati elektronsku poštu sa svog BlackBerryja zbog kvara koji je pokušavala otkloniti. Jedina funkcionalna mogućnost njezina telefona bio je Twitter. Dooling tvrdi da je Twitter koristila za javljanje svojim kolegama na poslu da će kasniti i svojoj obitelji da je dobro.