NEHUMANO I NEPOTREBNO, KAŽU

PETA likovima iz Warhammera želi zabraniti nošenje krzna

02.02.2017 u 15:27

Bionic
Reading

Pretpostavljamo da ova zabrana ne uključuje junake iz Vermintidea

PETA već dulje (neuspješno) nastoji utjecati na svijet videoigara. Najbolji pokušaji uključuju optužbu igre Cooking Mama 2008. kad su pokrenuli napad pod imenmo 'Cooking Mama ubija životinje', simulaciju borbi životinja u kavezu pod imenom Pokemon: Black and Blue 2012. te apsolutno predobri zahtjev Giants Softwareu da 'prikaže užasnu stvarnost svinjogojstva' u Farming Simulatoru 17.

Uglavnom, najnovija meta aktivista trenutno je engleska kompanija koja se bavi proizvodnjom minijatura. Games Workshop bi, po svemu sudeći, trebao prestati prikazivati likove iz Warhammera kako nose životinjsko krzno.

'PETA je poslala pismo direktoru Games Workshopa Kevinu Rountreeju te zatražila da engleska kompanija za proizvodnju minijatura svojim zamišljenim likovim zabrani nošenje krzna' piše u izjavi. 'Premda se slažemo da se radi o izmišljenim likovima, odijevanje istih u nešto što liči na krzno mrtve životinje šalje poruku da je nošenje krzna prihvatljiva stvar - dok u stvarnosti ono nema mjesta u 2017. kao što i nema mjesta u 40.000.' .

"Mračni ratom očeličeni heroji poznati su po svojim ratnim vještinama - no nošenje krzna nije vještina' kažu aktivisti. 'Štoviše, niti jedna stvar na krvavim bojištima Warhammerovoga svemira ne može se usporediti sa užasnom stvarnošću koju lisice, zečevi, lasice i druga živa bića proživljavaju u rukama trgovaca krznom'.

PETA, uglavnom, tvrdi da su Leman Russ, Horus Luprecal i Sisters of Silence iz Warhammera 40.000 kao i Ratnike kaosa koji potiču iz svijeta Warhammer Fantasyja. Bez da previše objašnjvamo kako stvari funkcioniraju u polarnoj regiji svijeta zavijenog magijom i ratom, recimo samo da bi micanje krzna iz Warhammer Fantasyja bilo kao da mičete puške iz Dooma.

Jedina stvar koja nam nakon ovog svega pada na pamet je - zašto Warhammer 40.000. Taj svijet je toliko neopisivo brutalan da koncept guljenja kože s mrtve lisice ne dolazi ni blizu stvarnosti koja uključuje civilni rat tijekom kojeg je izginulo oko 2.3 milijarde nevinih muškaraca, žena i djece kao i svakodnevnog ritualnog žrtvovanja tisuću telepata nebili se nahranilo Boga-Imperatora ljudske vrste.