ZANIMLJIVO

Pametna utičnica za pametni dom stiže iz Osijeka

17.06.2015 u 07:35

Bionic
Reading

Dok se javnost sablažnjava dokumentarcem u kojem mladi Slavonci pričaju zašto su Lijepu našu zamijenili Irskom i zašto se neće vratiti, u gradu na Dravi svoj uspon počinje projekt za koji će se, vjerujemo, još i te kako čuti i izvan granica naše domovine

Sedmeročlani hrvatsko-makedonski tim koji razvija pametnu utičnicu u:Plug jest startup, ali nisu početnici. Već su privukli značajna prvotna ulaganja (prvo 25 tisuća eura, pa onda sto tisuća dolara od bugarskog akceleratora Eleven).

Čini se kako ne gube vrijeme i investiciju dobro troše : nedavno su ponudili mogućnost prednarudžbi za svoj proizvod, osmišljen i razvijen u Hrvatskoj, čija bi proizvodnja trebala biti smještena u Pleternicu.

S izlaznom snagom od pet V i dva A struje, u:Plug nudi i dva priključka USB, koja možete iskoristiti kako bi punili pametne telefone, tablet računala i druge uređaje s punjenjem putem USB-a.


Utičnica ne samo što je praktična, već ju krasi i lijep izgled te domišljat dizajn. Tako je, primjerice, gornji dio osmišljen i izveden tako da u njega možete pohraniti smartfon dok se puni, kako ne bi bio na podu. S prednje strane su LED indikatori koji pokazuju stupanj napunjenosti uređaja. Utičnice su 'pametne' - ne rasipaju električnu energiju, omogućavaju brzo punjenje i čuvaju uređaje tijekom punjenja. Površina utičnice otporna je na prašinu i ogrebotine.

Zasad je dostupna u crnoj i bijeloj boji, po promotivnoj cijeni od 29,99 eura. Cijena pojedine utičnice je niža naručite li tri ili pet utičnica. Isporuka bi trebala krenuti krajem ljeta.

Iz u:Pluga najavljuju i modele napravljene od drveta, za bežično punjenje te one koji će povezivati više raznovrsnih senzora i tehnologija, što bi se izvrsno moglo uklopiti u rastući trend interneta stvari.

Više:u:Plug