STARTUPOVI

Ovo su pobjednici ZIP-ovog i Agrokorovog haktječaja

03.07.2014 u 13:49

Bionic
Reading

Aplikacija Ultra PhotoWall osvojila je prvo mjesto na Ultra haktječaju kojeg su zajedno organizirali Zagrebački inkubator poduzetništva i tvrtka mStart. Osvojili su deset tisuća kuna i VIP ulaznice za festival Ultra

Haktječaj je bio kombinacija hackathona i natječaja. Pred natjecatelje su stavljena tri izazova. Imali su na raspolaganju dva tjedna kako bi pokazali svoje stvaralačke, organizacijske i tehnološke vještine.

Nakon selekcije prijavljenih projekata, pred stručnim žirijem predstavilo se osam timova. U žiriju su bili:

Ivan Kovačević, Barbara Slade Jagodić, Marin Marić, Hrvoje Glasnović (Agrokor)
Hrvoje Ljubičić, Tomislav Jukić, Marina Meštrović (mStart)
Ana Kovačić (Ultra Europe)
Tihana Marelja, Mihovil Barančić (ZIP)


Neki od kriterija koji su utjecali na to hoće li projekt proći ili neće bili su dovršenost rješenja u zadanom roku za izradu, marketinški efekt, prezentacija, orginalnost i atraktivnost ideje...

Prvo mjesto osvojila je aplikacija Ultra Photowall, koja omogućava prikazivanje na velikom video zidu tijekom Ultra festivala svaku sliku korisnika s Instagrama, označenih festivalskim hashtagom.

Autori aplikacije zamislili su da će nakon festivala svatko tko je stavio svoju sliku dobiti poseban video sa svim slikama kao uspomenu na Ultru. Nagrada za prvo mjesto bile su tri VIP ulaznice i deset tisuća kuna.

Drugo mjesto osvojila je aplikacija Ultra Companion, koja je sve potrebne informacije vezane za bolje snalaženje na festivalu objedinila u jednoj. Također su osvojili su tri karte za festival i novčani iznos od 5000 kn.

Treće mjesto pripalo je aplikaciji Ultra Europe Social Sport & Taggium, koja nudi informacije o festivalu, wi-fi spot na festivalu te Taggium veliku fotografiju na kojoj sudionici mogu pronaći i tagirati (označiti) sebe i svoje prijatelje. I njima su pripale tri ulaznice.