NOMINIRANE ZA NAGRADU

Ovo su najutjecajnije žene domaće startup scene

08.09.2015 u 13:34

Bionic
Reading

Objavljeni su uži popisi hrvatskih kandidata za nagrade Central European Startup Awards. Osim najboljih startupova biraju se i najutjecajnije žene na startup sceni. Hrvatska ima šest kandidatkinja

'Central European Startup Awards' je niz događanja u regiji srednje i istočne Europe, pokrenut u siječnju 2013. godine kako bi okupio najbolje iz startup zajednice u tom dijelu svijeta. Dio je natjecanja 'Global Startup Awards'.

Cilj je nadahnuti, potaći i prepoznati poduzetništvo, povezati startupove s poduzetnicima, investitorima... Nema predstavljanja i konferencijskog sadržaja, samo natjecanje i izbor najboljih.

Nagrade će biti dodijeljene u ukupno osam kategorija.


Za titulu startupa godine natječu se Naviself, Trillenium, Dotmetrics, Smartivo, Kisha, Spotie, Tourgent i Fueloyal. Najutjecajnije žene koje su ušle u uži izbor za hrvatsku startup scenu su Anna Kolarević (SizEm, ImpactHub Zagreb), Ana Pavičić-Kušelj (Poduzetnički kamp Osijek), Anita Bušić (Live Good), Ida Pandur (Grey Entourage, Bizmeet.me), Jelena Ribić (Chummunity) i Mia Biberović (Netokracija).

U kategoriju najboljeg korisničkog iskustva dospjeli su GamingBattleGround, TutoTod i Trillenium te Viggo, Sportie Talents, u:Plug, Vitastiq i TravAbled. Među najboljim financijskim startupovima naći će se Oradian, FacePay i BitKonan.

U utrku za najbolji prostor za coworking ulaze Step Ri, ImpactHub Zagreb, COIN i Zagrebački inkubator poduzetništva, dok su u kategoriji najboljih cloud i podatkovnih aplikacija Dotmetrics, RapidCubes, GamingBattleGround, Unigluko, Agrivi, Smartivo, E-Glas i Tourgent.

E-Glas i Oradian su i u kategoriji startupova s najvećim društvenim utjecajem (odnosno potencijalom za isti), skupa s MyBeeLine, TutoTod, Chummunity, Lianom i TravAbledom

Čestitamo svima i navijamo za vas!

Više:CESA