u top 50 prijava

Četiri domaća fotografa u finalu za prestižnu svjetsku nagradu!

01.03.2017 u 15:25

Četiri fotografa iz Hrvatske među najboljima na natjecanju Sony World Photography Awards 2017

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Petar Sabol

Bionic
Reading

Fotografije 'Kovitlanje' Petra Sabola i 'Ožiljci života' Nikole Franjića, ušle su u selekciju top 50 prijava otvorene kategorije natjecanja Sony World Photography Awards. Na ovom prestižnom natjecanju u top prijave ušle su i fotografije Petra Bobana (u kategoriji fotografija dokumentarne fotografije) i Roberta Marića (u kategoriji Enhanced). Ukupno je zaprimljeno 227.596 prijava iz 183 zemlje

'Već treću godinu bilježim uspjeh na Sony World Photography Awards, jednom od najvećih fotografskih natjecanja te mi je iz tog razloga posebno zadovoljstvo biti plasiran među 50 najboljih fotografa, s višestruko nagrađivanom serijom ptice vodomara ribara koju sam radio unazad nekoliko godina', rekao je Petar Sabol ovom prilikom. Sabol je svojom fotografijom 'Vodomar u akciji' osvojio prvo mjesto u kategoriji najboljeg hrvatskog fotografa na prošlogodišnjem natjecanju Sony World Photography Awards.

Finalisti natjecanja su sada u trci za osvajanje vrijednih nagrada, među kojima je najnovija fotografska oprema tvrtke Sony, predstavljanje u publikaciji natjecanja, kao i novčane nagrade u iznosu od 25.000 američkih dolara za fotografa godine, 5.000 američkih dolara za pobjednika otvorene kategorije i oprema vrijedna 30.000 eura za pobjednika studentske kategorije.

Imena pobjednika u otvorenoj i nacionalnoj kategoriji bit će poznata 28. ožujka, dok će 20. travnja na svečanoj ceremoniji u Londonu biti proglašeni najbolji radovi iz profesionalne kategorije, kao i Fotografi godine u otvorenoj kategoriji, kategoriji za mlade i kategoriji za studente fotografije. Nagrađene i fotografije iz užeg izbora bit će prikazane u londonskoj galeriji Somerset House od 21. travnja do 7. svibnja, nakon čega će započeti svjetska turneja izložbe. Također, u okviru izložbe bit će predstavljeni i radovi Martina Parra, koji je ove godine nagrađen za izuzetan doprinos fotografiji.