U SUSRET E3-JU

Ovo je najbolja kompilacija Ubisoftovih laži

07.06.2016 u 09:23

Bionic
Reading

Općenito je poznato da developeri tijekom konferencija i prezentacija vole ušminkavati svoje projekte. Kako to radi Ubisoft?

Odgovor na ovo pitanje vrlo je zorno prikazan u videu youtubera Crowbcata. Ovaj izvrsni autor već dulje vrijeme ukazuje na podmukle aktove u industriji gejminga, a njegov najnoviji uradak prstom uperuje u Ubisoft.

Što je najbolje, ovaj video nije subjektivan nego potkrijepljen činjenicama. Petnaestominutna kompilacija prikazuje jednu jedinu stvar - usporedbu gameplay videe s E3-ja i konkretne snimke iz igre na PC-ju uz apsolutno najviše postavke.

Rezultati su, očekivano, zapanjujući. Ubisoft, naime, ne samo da je uljepšao teksture, već je koristio i prethodno snimljene animacije. Refleksija vode, detaljnost okoline, te samo kretanje likova stvari su koje firma predstavlja kao autentične dok oni to jednostavno - nisu.

Ubisoft downgrades

Ovo je, naravno, sve već dobro poznato, no pitanje dana je koliko daleko lažno informiranje može ići. Najgora stvar koja se može desiti je da gejmeri ušminkane videe prihvate kao sasvim normalnu stvar, te postanu indiferentni prema neistini.

Jedan od popularnijih komentara glasi: 'S obzirom na to da nam uskoro stiže E3, ovaj video mogao bi biti jako koristan.' Moramo priznati - slažemo se.