NOVA RUNDA

Ovo je deveta generacija ZIP-ovih startupova

24.03.2016 u 14:40

Bionic
Reading

U inkubatorski program Zagrebačkog inkubatora poduzetništva primljeno je osam novih startup timova. Uskoro bi trebala biti objavljeno i koji timovi će ući u program koji ZIP nudi u suradnji s Agrokorom

Deveta generacija proći će inkubatorski program temeljen na metodologiji Lean startup te iskustvima domaćih i inozemnih mentora. Radi se o intenzivnom četveromjesečnom edukacijskom programu s mnoštvom radionica uz praćenje napretka projekata koji rade iz ZIP-ovog coworking prostora na zagrebačkoj Kajzerici.

ZIP je nedavno potpisao strateško partnerstvo s dva venture capital fonda, austrijskim Pioneers Venturesom i Speedinvestom. Za startupe koji prođu ZIP-ov inkubator to znači pristup do 125 tisuća eura u pre-seed fazi i do tri milijuna eura u ranoj fazi i fazi rasta startupa.

Startup timovi koji prođu inkubatorski program mogu dobiti početnu investiciju vrijednu sto tisuća kuna izravno od ZIP-a. Dosad su takve investicije dobili Appetit, Thorium A+, SnapTap i Tutotod, dok su investicije vanjskih investitora dobili Wemy, MobiCon, Fashable, Colomb.io, HockeyCoachVision, Greenpie, Tourism4me i Madbarz.


U devetu generaciju ZIP-ovog inkubatorskog programa ušli su:

Canelio - edukacija za pse.

ChildCare - mobilna aplikacija za pronalazak najboljih ustanova za čuvanje djece. Funkcionira i izvan radnog vremena i vikendima.

Clubble - platforma koja pomaže DJ-evima da brže i lakše izgrade karijeru.

Dicey - izrada unikatnih ručno rađenih društvenih igara.

Mellon - online gaming akademija za edukaciju profesionalnih gamera.

PerChapter.me - samoizdat platforma koja piscu omogućava stvaranje interaktivnih pisanih svjetova, a čitatelju njihovo istraživanje,
poglavlje po poglavlje.

SpotOut - omogućuje da trenutke koje proživljavate podijelite s prijateljima kroz live video streaming

Wishster - mobilna aplikacija koja pomaže pronaći prave poklone za prijatelje.

ZIP bi uskoro trebao objaviti koji su timovi ušli novi akceleratorski program, ostvaren u suradnji s mStartom (Agrokor), a koji podrazumijeva i početnu investiciju od sto tisuća kuna. Iz ZIP-a kažu da su još u procesu razgovora s mStartom i potencijalnim timovima.